Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:25
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El torrent de Biniaraix a l'alçada de l'Alqueria del Comte.
24/09/2023 | 08:08
17 punts del torrent on s'ha d'actuar
SaVeu

Un exhaustiu informe elaborat per la Policia Local ha detectat un total de dessents punts de la xarxa de torrents de la vall que necessiten una “urgent i immediata intervenció” amb la finalitat d’evitar situacions de perill en cas de torrentades.

L’informe serà remès a la Conselleria de Medi Ambient del Govern, administració competent en tots aquells trams de torrents que discorren fora del casc urbà. Es dona la circumstància, que l’estudi elaborat per la Policia posa de manifest que dos d’aquests punts localitzants tenen, baix el seu punt de vista, una situació “crítica” davant la possibilitat d’una revenguda dels torrents en cas de plogudes intenses.

El regidor d’Infraestructures, Carlos Darder (PP), ha explicat que el dossier serà remès a Medi Ambient a l’espera de rebre una resposta per part d’aquesta administració a través d’una actuació que servesqui per subsanar tots aquests perills.

A la vegada, Darder ha explicat que l’Ajuntament actuarà en aquells trams que són de competència municipal per eliminar els perills d’obstrucció dels torrents en cas d’una torrentada.

Punts crítics

En el seu recorregut per la xarxa de torrents, la Policia constata dos punts crítics situats en un eixugador que discorr en paral.lel a la carretera del Camp de Sa Mar. En opinió de la Policia, la vegetació i l’acumulació de sediments podrien provocar el seu desbordament i anegar la zona del Camp de Sa Mar.

En el torrent Major detecta la proliferació de vegetació a diferents punts del seu traçat, un esbaldreg situat a l’altura de l’Horta i el possible soscavament del mur a sobre del qual hi passa la via del tramvia a l’altura del gorg den Bessó.

També es detecten anomalies relacionades amb l’acumulació de vegetació i sediments en el tram del torrent de Biniaraix que discorr per la zona del Can Pep des Celler. A més a més, els agents han apreciat que el pas de l’aigua d’escorrentia han erosionat la base de diversos murs de contenció que requereixen una intervenció.

A Sa Torrentera s’ha comprovat un excés de vegetació i l’estacionament d’un vehicle a la desembocadura del torrent de Sa Coma, que podria obstaculitzar el pas de l’aigua en cas de revenguda.

Per últim, també es detenta excés de vegetació i sediments en diversos trams dels torrents de Bàlitx i els Montreals que, segons la Policia, requereixen ser netejats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a