Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:57
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
La màquina de la Cooperativa, a ple rendiment.
23/09/2023 | 08:08
Arranca la campanya de l'oliva verda
SaVeu

La cooperativa agrícola Sant Bartomeu de Sóller ha donat per iniciada la campanya de recol·lecció i envasament de l’oliva verda. Aquesta setmana s’ha arrancat la maquinària per al processament de les primeres olives trencades d’una temporada que es preveu molt positiva per al sector.

El president de la institució, Miquel Gual, va explicar que aquests dies la cooperativa ha rebut les primeres partides d’olives procedents dels oliverars de la Serra per al processament com a oliva de taula. A més de treballar amb les olives trencades, també han iniciat les tasques per al processament de la que es comercialitzarà sencera. La campanya s’ha avançat uns dies respecte a la de l’any passat, ja que les pluges d’agost i setembre han possibilitat un creixement òptim del fruit a la recta final de la maduració. Per això, l’oliva presenta un calibre que Gual ha qualificat de “molt bo”.

Les primeres olives que es comercialitzaran com a verda sencera i trencada es processen i es guarden en unes botes amb aigua i sal. Passades unes setmanes, el producte ja estarà llest per al consum humà i començarà el seu envasament i posada a la venda.

La posada en marxa d’aquest procés dóna el tret de sortida d’una campanya d’oliva que tots els experts coincideixen a assenyalar que serà “molt bona”, sobretot si es compara amb les tres últimes en les que gairebé no es va processar matèria primera. Després de diversos anys de penúries i sequeres, les oliveres duen a les seves branques una gran quantitat de fruit que convertirà aquesta campanya en una de les millors de la dècada tant per quantitat com per qualitat, va explicar Miquel Gual.

La campanya de producció d’oli d’oliva verge arrancarà a partir de mitjans d’octubre quan arribin les primeres partides per a la tafona, segons les previsions de la cooperativa agrícola de Sóller. Es perllongarà fins al mes de gener.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a