Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:30
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Presenta un manifest.
22/09/2023 | 11:01
Neix la Plataforma Defensora
G.M.

Plataforma Defensora és el nom d'un grup que acaba de sorgir, arran de l'esfondrament del teatre, integrat per sollerics de diversa procedència, preocupats per la degradació del patrimoni solleric. Aquests dies ja s'ha presentat als grups polítics municipals.

Es tracta d'una entitat de "base apolítica", que no cerca depurar responsabilitats sobre el que ha ocorregut, sinó que té "una finalitat constructiva" i amb l'objectiu fonamental de "treballar per a la protecció del patrimoni municipal i per aconseguir una reforma realista del teatre Defensora", segons s'explica en el manifest fet públic avui dematí.

Demanen que el teatre es converteixi en "un edifici del poble i per al poble, sense grans pretensions ni floritures, funcional segons les necessitats culturals existents actualment a Sóller i bo de mantenir a llarg termini, però amb un equipament tècnic adequat i de qualitat".

Sol·liciten de l'administració quatre punts. El primer és un compromís de tots els partits polítics de Sóller per treballar per un projecte de feina comú, deixant de banda les diferències, "i que es treballi, d'una vegada per totes, en favor del patrimoni i la cultura".

En segon lloc demanen un plantejament a llarg termini. "Una reforma realista i ben feta del teatre Defensora no es pot limitar a la present legislatura", diuen, mentre demanen que els polítics no vulguin extreure'n un rèdit polític.

En tercer lloc sol·liciten una taula de feina per fer el seguiment del projecte de reconstrucció, i en darrer lloc demanen transparència, dret a la informació i participació popular en el procés reconstructiu.

Volen aglutinar "entitats de tota mena i particulars que estiguin d'acord amb els principis exposats" i pretenen anar més enllà del Defensora, perdurant més enllà de la seva reconstrucció i lluitant també per altres elements patrimonials en decadència: l'Escorxador, la Fàbrica Nova, les Escolàpies, el Fantàsio i altres.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a