Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 21 d'abril de 2024   |   14:03
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Un contenidor de recollida selectiva a un carrer de Sóller.
15/09/2023 | 11:08
Sóller Recicla seguirà un any més
SaVeu

La propera setmana es celebrarà un ple extraordinari amb el qual l’Ajuntament donarà el vistiplau a la pròrroga durant un any al servei de recollida selectiva a Sóller Recicla. Amb aquesta passa, el municipi evita quedar sense aquest servei a partir del 22 de setembre, data en què acabava l’actual contracte. A més, la concessionària seguirà cobrant el que percebia fins ara.

Les darreres negociacions s’han duit a terme després que l’equip de govern es ves obligat a retirar del plenari una proposta de pròrroga amb l’actual concessionària que tenia tots els informes tècnics en contra.

Concretament els serveis jurídics, secretaria, intervenció i contractació rebutjaven una proposta que consideraran nul.la que contemplava igualment mantenir Sóller Recicla durant set mesos però duplicant el preu mensual del servei, que passava dels 18.500 euros als 42.200 euros. Aquesta proposta va ser tractada en comissió informativa dilluns i els partits de l’oposició també la varen rebutjar.

El contracte actual venç el proper dia 21 de setembre i des de l’Ajuntament varen explicar que estan intentant donar una solució “in extremis” que eviti que el municipi es quedi sense recollida del paper, envasos i vidre a partir de l’endemà de la finalització del contracte.

D’una banda, l’empresa al·lega que treballa a pèrdues perquè ha incrementat la feina des que se li va adjudicar el servei el 2013. Tant és així que sosté que el seu equilibri financer està en perill per l’augment del volum de treball que ha anat assumint en aquests deu anys. L’empresa ja va anunciar fa un any la seva intenció de no prorrogar el contracte una vegada expiràs, cosa que es produirà la setmana que ve. Durant aquest temps l’Ajuntament ni tan sols ha posat en marxa els estudis tècnics ni l’elaboració dels plecs per treure a concurs la recollida selectiva, i per això la situació és crítica, segons varen reconèixer des de l’Ajuntament i que també ha estat durament criticat pels partits de l’oposició.

Aquesta situació ha provocat que l’Ajuntament hagi hagut de negociar a marxes forçades un acord amb Sóller Recicla que permeti mantenir el servei més enllà de dia 22 fins que es convoqui un nou concurs públic. Les negociacions es varen accelerar a partir de dilluns quan l’equip de govern va haver de fer anques enrere amb la seva proposta de pròrroga a la que se li varen oposar tots els serveis tècnics implicats per ser un contracte nul.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a