Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   02:29
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Dues motocicletes de gran cilindrada al Mirador.
18/09/2023 | 07:08
S'intensifiquen les pujades
SaVeu

L’ajuntament de Sóller ha denunciat que les carreres il·legals de motos a la carretera de la Serra de Tramuntana s’han intensificat els últims mesos. Per això, la institució municipal reclama la intervenció del Consell de Mallorca per implementar com més aviat millor un pla d’actuació contra aquesta perillosa pràctica que, a més, va acompanyada d’acampades il·legals a la carretera del Puig Major.

En aquest sentit, el regidor de Governació, Carlos Darder (PP), explica que fa uns mesos ja va informar sobre l’increment d’aquesta activitat protagonitzada tant per motos com per cotxes durant els capvespres dels dies laborables i els caps de setmana i va anunciar que l’Ajuntament “recorreria a nous mètodes per detectar els infractors”.

El problema ja no es limita ara a l’organització de carreres il·legals de moto a la carretera de la Serra de Tramuntana, sinó que, tal com denuncia la institució municipal, “últimament s’han produït campaments il·legals a la carretera del Puig Major”, coincidint amb l’organització de les curses de motos.

Per tot això, l’equip de govern presidit pel batle Miquel Nadal (PP) té previst remetre una carta al Consell de Mallorca per explicar tota la problemàtica i reclamar la posada en marxa d’un pla d’actuació que eviti aquestes carreres que posen a perill la integritat de la resta d’usuaris de la carretera”.

Nadal expressa la seva “negativa” a aquestes pràctiques i assegura que “no tolerarà” que es duguin a terme. En aquest sentit assegura que la Direcció General de Trànsit “incrementarà els controls entre setmana” i que fins i tot “recorrerà a l’ús de drons per controlar les carreres il·legals”.

Per la seva banda, els veïns més afectats per aquestes activitats expressen el seu malestar pels renous molests que generen els motors de les motocicletes i recorden que la carretera Ma-10 “està inclosa al paisatge natural de la Serra de Tramuntana i que només per aquesta raó haurien de prohibir-se aquestes activitats”.

Cal recordar que els veïns han constituït la plataforma Indignats Ma-10 per pressionar les administracions contra aquestes perilloses carreres. L’entitat, que agrupa veïnats i col·lectius proteccionistes que des de fa anys denuncien les carreres il·legals per les carreteres de la Serra de Tramuntana, va qualificar fa un any de “fracàs rotund” les accions realitzades per les autoritats per posar fre a les carreres il·legals de motos i cotxes que provoquen un “greu atemptat” ecològic a la Serra de Tramuntana. Denuncien que, lluny de prohibir-se, aquestes carreres s’han intensificat els darrers anys.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a