Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   09:20
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Els tècnics visitant el teatre Defensora.
15/09/2023 | 09:08
Una estructura apuntalarà la façana
SaVeu

L’Ajuntament ha contractat els serveis d’una empresa especialitzada que properament aixecarà una estructura que servirà per apuntalar la fatxada principal del teatre Defensora Sollerense. Aquesta actuació serà prèvia al posterior desenrunament de l’edifici.

Segons ha explicat el regidor de Patrimoni, Juan Antonio Lorente (PP), el reforçament es realitzarà mitjançant la instal.lació d’una estructura metàl.lica que subjectarà la façana des de la base fins al capdamunt. Aquest reforç disposarà d’uns contrapesos de formigó a la base.

Tècnics de l’empresa que s’ocuparà d’aquests primers treballs havien de visitar el Defensora aquesta setmana per tal de conèixer in situ els treballs que durà a terme en properes setmanes, ha assenyalat el regidor de Patrimoni. I és que ara mateix la preocupació més gran que té l’Ajuntament és assegurar l’estructura de la fatxada per tal de garantir la seguretat dels vianants i dels immobles adjacents al teatre. Després de la col.locació dels bastiments de suport, l’Ajuntament confia en poder obrir el carrer de Reial com a mínim al trànsit peatonal.

Per dur a terme aquests treballs, el cost dels quals no s’ha donat a conèixer, l’Ajuntament pegarà mà al milió d’euros que ha previst destinar al Defensora i que dimecres va ser aprovada per la plenària de la corporació.

Llevar enderrocs

Tan aviat la fatxada estigui assegurada, la següent passa que es durà a terme consistirà el retirar tots els enderrocs que es varen precipitar a l’interior del teatre i en eliminar tots aquells elements que amenacen en desplomar-se. La retirada de la runa servirà per fer una valoració més precisa de com ha quedat la resta de l’edifici, una passa essencial perquè després els tècnics es posin a treballar amb les diferents opcions que es puguin disposar per reconstruir l’edifici.

Un dels elements que més preocupen actualment és l’estat de l’estructura del primer pis on hi ha la tribuna. S’aguanta sobre pilars metàl.lics i s’haurà d’analitzar si amb l’esfondrament va sofrir danys estructurals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a