Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:52
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
L'edifici que Creu Roja ha tret a la venda per invertir en obres al casal de Can Coixí.
05/08/2022 | 10:40
Creu Roja posa en venda la seva antiga seu
SaVeu

La Creu Roja de Sóller ha posat a la venda la seva antiga seu del carrer Joan Baptista Enseñat amb la finalitat d’invertir els diners que obtengui de l’operació en obres de millora del casal de Can Coixí, l’actual seu de la institució benèfica.

Així ho ha explicat el president del comitè local, Joan Albertí, que ha assenyalat que els diners aniran destinats a realitzar diferents obres d’inversió per millorar el casal que acull les dependències de Creu Roja. L’edifici presenta deficiències estructurals que necessiten ser reparades, a més de ser adaptat a la normativa que obliga suprimir les barreres arquitectòniques.

Per afrontar la inversió, la institució ha optat per desfer-se d’un dels dos edificis que confronten al carrer de Joan Baptista Enseñat. La institució prefereix quedar-se amb l’emblemàtic casal de Can Coixí i prescindir del que va ser la seva primera seu. La casa sortirà a la venda per més de 400.000 euros i serà l’assemblea autonòmica la que durà a terme les gestions relacionades amb l’operació que aquests dies ha estat aprovada.

La casa primitiva de Creu Roja acull actualment les oficines administratives i uns magatzems que s’hauran de reubicar tan aviat l’immoble canviï de mans. Anys enrere, aquest casal va acollir un dispensari mèdic, algunes consultes i l’habitatge que ocupaven els conserges. Actualment la majoria d’espais de la casa es troben sense ús, un fet que ha propiciat el seu deteriorament.

L’immoble té una superfície de més de 300 metres quadrats, dos pisos, un pati posterior i una terrassa en el primer pis. Té una immillorable ubicació en ple centre de Sóller, uns atractius que la institució vol aprofitar per treure el major rendiment econòmic possible per reinvertir els diners en l’edifici que mantendrà al seu costat.

Joan Albertí ha explicat que la inversió que necessita el casal de Can Coixí supera també la quantia dels 400.000 euros, ja que l’edifici necessita d’una remodelació important a les plantes superiors. Una de les actuacions més importants que destaca el president és la substitució de la coberta. El seu mal estat de conservació ha propiciat que hi hagi filtracions. Una altra inversió important serà l’adequació d’un ascensor que permetrà suprimir les barreres arquitectòniques que presenta actualment l’edifici de Can Coixí. A més d’aquests dues importants actuacions, Creu Roja preveu modernitzar la instal.lació elèctrica de l’edifici, millorar l’eficiència energètica amb la col.locació de doble vidre aïllant a les finestres, realitzar obres de millora a les sales que hi ha a les plantes superiors i crear una sala d’informàtica. El projecte preveu habilitar també una sala polivalent per a la realització de diverses activitats.

Can Coixí destaca per conservar l’única gallera existent a Sóller on s’hi celebraven bregues de galls.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a