Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:56
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Plaques solars sobre una casa del municipi solleric.
05/08/2022 | 11:45
Els constructors diuen no a limitar les plaques
SaVeu

L’Associació de Constructors de les Illes Balears ha presentat un recurs contra la modificació del planejament urbanístic de Sóller per reclamar que es puguin instal.lar plaques solars a totes les cobertes dels habitatges del municipi.


El recurs dels constructors s’ha presentat contra la modificació del Pla General impulsada per l’Ajuntament amb el que es fixen els criteris que s’hauran de seguir per instal.lar els equips d’energia solar a les cobertes dels habitatges situats en zona d’horts i nuclis rurals. La proposta municipal fixa un seguit de limitacions que, a l’entendre de la patronal, xoquen amb el que disposa un reial decret llei aprovat recentment pel Govern balear.

Així, els mestres d’obra recorden que el Pla General d’Ordenació Urbana de Sóller segueix prohibint la instal.lació d’equips d’energies renovables a les cobertes inclinades de la zona del casc urbà. Entenen que la modificació “no dona resposta a la normativa” i que “vulnera el decret” aprovat pel Govern.

A més a més, assenyalen que la normativa municipal “manté la limitació de l’úsde les cobertes inclinades, no fomenta l’autoconsum d’energies renovables, sinó que ho prohibeix i no incentiva la implantació de panells solars”. També apunta la patronal que la modificació sols abarca la zona d’horts “vulnerant greument el dret de la major part dels ciutadans de produir i consumir la seva pròpia energia renovable”.

Amb tot, reclamen que es torni modificar el planejament urbanístic de Sóller perquè permeti la implantació de plaques solars a tot el municipi, tant a la zona urbana com als nuclis rurals.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a