Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   06:02
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
Estat actual que presenta el moll de Marineria del Port.
12/01/2018 | 08:43
Defensa dona llum verd a la reforma del moll
J.M.

El Ministeri de Defensa ha donat el seu vist-i-plau al projecte d’urbanització del moll de marineria, la qual cosa permetrà desbloquejar l’actuació projectada per Ports de Balears.

Fonts de la Confraria de Pescadors han assegurat a aquest setmanari que aquests dies Defensa ha remès l’informe favorable al projecte, un fet que elimina el darrer escull amb el que es va trobar l’actuació programada pel Govern amb la qual es dignificaran les instal.lacions per al sector pesquer. De fet, Ports de Balears havia previst iniciar les obres l’octubre passat, però es va trobar que Defensa no havia donat el vist-i-plau al projecte, que es va haver de paralitzar de forma temporal.

El Ministeri de Defensa va al.legar al projecte de Ports perquè la reordenació dels amarraments de marineria disminuïa l’amplada del mirall de la mar a la zona d’amarraments de l’estació naval. Per això, l’administració va haver de refer els plànols per canviar d’emplaçament els amarratges per a les embarcacions de més eslora, per tal de decantar-les de la zona d’entrada a l’estació naval. Això va retardar el projecte perquè el ministeri tenia pendent d’informar la darrera proposta, un fet que al final s’ha produït aquests dies, han assegurat des de la Confraria de Pescadors.

Millora de les instal.lacions

Ports de Balears contempla invertir 1’2 milions d’euros en la millora del moll de marineria, que serà equipat amb magatzems, una oficina i un punt de venda de peix. Les dependències seran per a l’ús de la Confraria de Pescadors per posar fi a la situació de precarietat actual.

Per la seva banda, Marina Tramontana preveu realitzar una actuació més important, valorada en 3’3 milions d’euros, per aixecar dues edificacions i una piscina per donar servei als seus clients nàutics que utilitzen les seves instal.lacions ubicades a l’extrem del moll. Els dos projectes han estat elaborats per l’arquitecte Alberto Martín Caballero, la qual cosa uniforma l’aspecte d’uns edificis de planta baixa en el que predominarà el vidre, el formigó i la pedra de màrès, l’horitzontalitat de les línies, làmines volades i el color blanc.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a