Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   05:59
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
L'antic hotel Rocamar, en una imatge corresponent a l'any 2014.
12/01/2018 | 08:41
Rosari d’imputacions en el cas Rocamar
J.M.

El jutge Juan Manuel Sobrino, titular d’Instrucció número 1 de Palma, ha citat a declarar, en qualitat d’investigats, a sis integrants de la junta rectora del consorci Borsa d’Allotjaments Turístics que participaren en el procés de compra i posterior demolició de l’hotel Rocamar. El cas que duu el nom d’aquest hotel investiga si es pa pagar un sobrepreu per a l’adquisició del ruïnós immoble.

A més de l’exconseller Carlos Delgado, el jutge ha citat a Segismundo Morey, que va actuar a la junta rectora com a representant del Consell de Mallorca. També se cita Josep Aloy, antic coordinador general de l’Agència de Turisme de Balears; a Joana Aina Perelló, que representava a la direcció general de la Conselleria d’Economia; a Neus Lliteras, de la Conselleria d’Agricultura; a Joaquín Legaza, que era el secretari general de la Conselleria de Turisme, i a Ginés Díaz, que actuava en representació de la federació de Comerç del sindicat Comissions Obreres. Totes aquestes persones hauran de declarar assistits per advocat.

Alhora, tot i que com a testimonis, el jutge també ha citat a altres representants que formaven part d’aquesta junta, però que no varen ser presents el dia que es va aprovar l’operació Rocamar. Es tracta d’Antonio Copete, representant del sindicat UGT; Inma Martínez, representant de Sa Nostra; Immaculada Benito, de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, i Margalida Ramis, presidenta de l’Agrupació de Cadenes Hoteleres.

El jutge està investigant si el Govern va pagar un sobrecost de gairebé 600.000 euros per aquest edifici i que el beneficiat va ser la família d’un alt funcionari de la Conselleria de Turisme. La conselleria va rebutjar un estudi tècnic, signat per un perit extern, que va valorar l’edifici del Port de Sóller molt per davall del preu que finalment va pagar el Govern per adquirir l’immoble abandonat i ruïnós.

Pagat l’hotel dos pics

El jutge Sobrino, que dirigeix la investigació sobre l’escàndol de l’hotel Rocamar, té molt clar que el Govern balear, a través de la Conselleria de Turisme, va pagar dues vegades les despeses de l’enderroc d’aquest ruïnós edifici. El magistrat sosté aquesta conclusió en un acte dictat dins la instrucció del cas en què rebutja la proposta plantejada pels tres funcionaris de la Conselleria de Turisme que varen realitzar l’informe amb qual es va fixar el preu que el Govern va abonar per aquest vell hotel. Un import de gairebé un milió d’euros que, casualment, era gairebé idèntic al suposat deute que mantenia el propietari del Rocamar amb els pares de Josep Francesc Enseñat, que en aquell moment era el cap de la inspecció de Turisme, és a dir, company de treball dels tres funcionaris que redactaren l’informe va afavorir els seus interessos econòmics. El jutge no creu que es tracti d’un conjunt de casualitats, sinó més aviat d’un altre tipus de maniobres per beneficiar el cap de la Inspecció amb el pagament de fons públics.

Els funcionaris Bartomeu Alcover, Josep Oliver i Bernardí Seguí havien demanat al jutge que els apartàs del cas, en defensar que el seu informe sobre aquest expedient responia a qüestions tècniques. El jutge, però, no ho entén de la mateixa manera. Sobrino es mostra molt crític amb l’actuació dels tres funcionaris públics que varen intervenir en l’expedient a petició del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a