Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 21 d'abril de 2024   |   14:07
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
Opinió
23/09/2016 | 08:21
Qüestió de coherència
Club Nàutic Sóller

En el decurs de la darrera sessió plenària de l’Ajuntament de Sóller es va debatre la continuïtat del recolzament de l’entitat a la proposta de “Per S’Illeta Reserva Marina”, per tal de poder continuar amb les negociacions que s’estan duent a terme a Madrid adreçades a aconseguir la realització d’aquesta reserva marina a la zona nord de la Serra de Tramuntana; debat que pretenia posar de manifest el suport real amb què comptava aquesta proposta entre les diferents forces polítiques que conformen el consistori solleric. Sorprenentment Guanyem, PI i PP s’abstengueren en la votació, quedant el resultat de 9 vots a favor i 8 abstencions i comptant la proposta amb la majoria del consistori favorable a la proposta de recolzament envers la futura Reserva marina a S’Illeta.
La sorpresa del resultat de la votació vengué donada per l’abstenció envers la proposta d’una sèrie de forces polítiques que fins a la data s’hi havien mostrar a favor i que -de cop i volta- canviaren el sentit del vot, sense cap tipus d’explicació o motiu coherent.
Teòricament, aquests polítics representen al poble ja que és el poble qui els ha votat; un poble que no dubta en reclamar esforços a tots aquells que estimen la mar i no deixen de lluitar per la seva recuperació des de qualsevol sector -ja siguin pescadors professionals, recreatius o forces polítiques que es renoven cada quatre anys i que en els períodes d’interval semblen hibernades...-.
Des de la plataforma “Per S’Illeta Reserva Natural” duim vuit anys fent feina per a la defensa dels nostres fons marins, observant les barbaritats que s’hi estan produint de manera impune, gràcies sobretot a la manca de vigilància existent. En aquest sentit, volem posar l’accent sobre un mar que ens serveix de reclam turístic però que per desídia o manca de mitjans està passant de cristal.lí a buit.
Per això, sol.licitam el recolzament de tots els sectors per poder defensar-nos millor a Madrid; obtenint -com en el cas de la darrera sessió plenària- una resposta desigual que ens impedeix poder fer un front comú per a la defensa dels nostres fons marins que es troben sense cap tipus d’inversió pública. Ja esta bé! Siguem coherents i no divagem!
El que no ens cansarem mai de demanar a les nostres forces polítiques és que siguin coherents, honestes i realistes. Que deixin de jugar amb un bé comú que és de tots, DE TOTS. Esperem que el sentit comú retorni a alguns polítics -mancats d’un discurs coherent- i puguem fer un front comú per defensar el que en definitiva ens pertany a tots -LA MAR- i que és el màxim reclam turístic de la nostra comunitat.
No es pot entendre com un projecte que és altament beneficiós per a tothom i que només pot reportar efectes positius per a la nostra localitat -i que a més no perjudica ningú- pugui ser deixat de costat per l’administració. Ja que en cap cas podem deixar de banda que la Serra de Tramuntana fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Siguem coherents i mirem pel bé comú!
L’esperança és el darrer que es perd, no ens la faceu perdre totalment; es tracta només d’una qüestió de coherència.

Club Nàutic Sóller
Plataforma “Per S’Illeta Reserva Marina”
Rafel Solivellas CollAnterior Tanca Següent Compartiu-ho a