Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   12:18
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Entrevista
22/07/2023 | 07:12
Patri Eugenio:
“Vull retornar tot el que el bàsquet m’ha donat a mi”
Joan Vicens

Pregunta.- Que l’ha duita a convertir-se en la nova presidenta del Joventut Mariana?
Resposta.- En primer lloc ha estat un honor que des d’un primer moment tothom pensàs amb mi. És una manera de retornar tot el que el bàsquet m’ha donat durant aquests anys. Però ho faig amb por de no ser capaç d’estar al nivell d’en Fredy, que va fer una feinada juntament amb na Cata durant els anys que el club va tenir un poc de baixada de jugadors. Ell el va mantenir i, fins i tot, l’ha tornat a fer créixer. I tampoc puc oblidar en Marcel.lí Got per tot el que ha fet pel Joventut Mariana. Per tot el que hem aconseguit amb ell i per ensenyar-nos la passió per aquest esport.

P.- Que suposa ser presidenta del club després d’haver estat jugadora històrica, entrenadora i directiva?
P.- La veritat és que és un orgull. Em sent orgullosa de jo mateixa d’haver aconseguit tot això dins la meva història en el bàsquet. I encara que no estava dins els meus plans ser presidenta, crec que és una manera d’aportar i ensenyar als al.lots el que ha significat per a mi el bàsquet i els seus valors.

P.- Quin és el millor consell que li ha donat en Fredy Mainzer, el seu antecessor?
R.-
Que aprengui a fer feina en equip, que delegui les feines i segueixi amb la mateixa filosofia que hem treballat durant tots aquests anys al club.

P.- Quin és l’estat de salut del Joventut Mariana ara mateix?
R.-
La veritat és que ara mateix tenim catorze equips donats d’alta. Havíem de ser quinze, però degut a què els júnior masculí són pocs jugadors no podem arribar a formar l’equip. A aquests jugadors se’ls proposarà jugar un any a un altre equip amb l’esperança que després tornin. I si no es donàs l’opció, que tenguin la possibilitat de seguir entrenant al club.

P.- Quins canvis introduirà en el club durant el seu mandat de presidenta?
R.- Seguirem igual, amb la mateixa filosofia. I tot el que pugui aportar la gent del grup de feina i els entrenadors serà benvingut. Totes les decisions seran preses en grup, no de manera individual.

P.- Com es presenta la nova temporada a nivell esportiu?
R.- Volem mantenir la mateixa filosofia de treballar amb l’escoleta i amb els equips base, i dur una millora del club a tots els nivells. També volem demanar que les empreses i les institucions col.laborin perquè els nins puguin gaudir de jugar al bàsquet. Des de l’Ajuntament se’ns ha ofert participar a una diada durant les festes de Sant Bartomeu perquè els nins puguin gaudir del bàsquet, aprendre aquest esport i donar-nos a conèixer.

P.- Quines mancances té el club en matèria d’instal.lacions?
R.- Tenim el problema de les goteres al pavelló d’Es Puig que es va mig solucionar l’any passat, però encara en tenim. I està projectat que enguany es puguin arreglar.

P.- Fa dues setmanes es va donar a conèixer un nou organigrama de treball al club. Vostè forma part de l’àrea social, quines seran les tasques que durà a terme des d’aquest càrrec?
R.- A part de la presidència, jo m’encarrec de l’àrea social juntament amb na Mar Castanyer. Ens encarregam de la gestió de la roba i d’organitzar diversos actes com ara la presentació del club o les celebracions de Nadal, Sant Antoni, etc.

P.- Quines altres necessitats té el club a hores d’ara?
R.- Com he dit abans estam en converses amb l’Ajuntament per aconseguir millores al pavelló. És cert que també tenim mancança d’espai. I des de la meva opinió personal estaria molt bé poder tenir unes instal.lacions cobertes al pati d’Es Puig. Som molts equips i alguns han d’entrenar defora. I durant l’hivern entre que plou i fa fred... M’agradaria poder tenir unes instal.lacions cobertes a defora. Seria una cosa bona tant per a nosaltres com per a l’escola, ja que tendria un pati cobert.

P.- El club està creixent durant els darrers anys, quin és el camí a seguir perquè es mantengui aquesta tendència?
R.- Seguir potenciant els equips base i l’escoleta. Al final, ells són la base de tot. I que a mesura que els nins es fan grans, puguin tenir continuïtat per poder tenir totes les categories cobertes. Crec que anam en camí d’aconseguir-ho. Però encara queda. També no hi hauria res més que em fes més il.lusió que poder tenir de nou un equip a la Segona Divisió Femenina com vàrem aconseguir nosaltres fa uns anys amb gent de Sóller.

P.- Un darrer missatge...
R.- Un agraïment per a tothom: a l’equip de feina, al grup d’entrenadors per haver pensat amb jo i també per en Fredy, sobretot per la bona feina feta durant tots aquests anys, i que no es faci enfora del club. I també animar els patrocinadors i a la gent perquè el Joventut Mariana pugui seguir creixent.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a