Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   20:42
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
Entrevista
17/06/2023 | 07:12
Pep Lluís Mayol:
“A Tercera, les ajudes són molt majors que a Preferent”
Joan Vicens

Pep Lluís Mayol, de 43 anys d’edat i cuiner de professió, és des de fa gairebé un mes el nou president del C.F. Sóller. Ens concedeix aquesta entrevista pocs dies després que es confirmàs que el primer equip continuarà una temporada més a la Tercera Divisió.

Pregunta.- Com va rebre la notícia sobre la possibilitat de continuar a Tercera?
Resposta.- En el començament no ens volíem fer molta il.lusió. Feia una setmana que es xerrava que tal vegada quedaríem a Tercera. I quan vàrem rebre la notícia estàrem molt contents. En el grup de WhatsApp de la directiva, els dotze membres estàrem molt contents. Però a la vegada també diguérem que estant a Tercera ens havíem d’arromangar tots, i entre tots treure el màxim nombre de doblers possible per fer un equip competiu. Perquè el que no volem és arribar a Nadal i que la gent vegi que el Sóller ja hagi baixat.

P.- Què suposa econòmicament quedar a Tercera?
R.- Per jo té dues coses, una de bona i una de dolenta. La bona és que les ajudes a Tercera Divisió són molt majors que les de Preferent, sempre i quan el club tengui gent en nòmina o contrasti les despeses que té per rebre les subvencions. Però clar, un mai sap quan arribaran. I això ens priva una mica a l’hora de fer el projecte perquè no sabem quan tendrem els doblers. Nosaltres no volem que hi hagi jugadors que duguin dos mesos sense cobrar. I, per altra banda, també hem de tenir en compte que a Tercera les despeses s’incrementen, els àrbitres cobren més, i també tenim els viatges entre illes. Però bé, en resum, crec que val la pena fer l’esforç i tenir l’equip a Tercera Divisió.

P.- I esportivament, canviarà molt la planificació prevista?
R.- No, esportivament els noms dels entrenadors que abans teníem damunt la taula ara són els mateixos. És cert que tal vegada el perfil dels jugadors que durem seran una mica més bons. Però la planificació del cos tècnic i la idea de tenir jugadors de Sóller serà la mateixa

P.- Tal vegada ara serà més fàcil convèncer els que voleu dur...
R.- Sí, el handicap positiu de Sóller és l’afició que sempre hem tengut, el camp que tenim... Crec que és més atractiu venir a Sóller que no a un altre lloc. Ara bé, si toques entrenadors o jugadors que viuen lluny, la distància també és un handicap negatiu.

P.- Per què no es va arribar a un acord amb Dani Vaquer?
R.- Nosaltres creiem que li havíem de donar l’oportunitat després d’haver acceptat l’encàrrec d’agafar el Sóller quan ningú volia fer-ho. Li vàrem dir que si ell volia començar un projecte nou amb el Sóller, nosaltres comptàvem amb ell. Ens va demanar uns dies per pensar-ho i, finalment, ens va cridar per dir-nos que no li interessava. Ara bé, quan va prendre la decisió el Sóller encara estava a Preferent.

P.- No s’ha plantejat de nou aquesta opció amb l’equip a Tercera?
R.- No, perquè vàrem trobar que si ja havia dit que no, l’havíem de respectar.

P.- Ja s’ha contactat amb possibles incorporacions de cara al curs que ve?
R.- És cert que tenim tres o quatre jugadors amb els que hem contactat. Però fins que no tenguem entrenador no podem decidir. Si que és cert que hi ha jugadors de Sóller que han tornat com per exemple en Javi Graziosi, que tendrà fitxa en el primer equip. I també tendrem jugadors del Sóller B de l’any passat que tendran fitxa del primer equip.

P.- Els jugadors sollerics que han acabat la temporada continuaran el proper curs?
R.- En teoria comptam amb tots ells. Sabem que Aitor tenia propostes de clubs forans, però ell vol quedar a Sóller.

P.- I dels de Palma?
R.- Al porter se li demanarà per quedar. Però la majoria dels actuals seran baixa. Trobam que hi havia molts de jugadors que no tenien massa compromís amb el club. Tot i això, sí que diré que si el nou entrenador vol xerrar amb algun i compta amb ell, per a nosaltres no hi haurà cap problema.

P.- Quina serà la clau per garantir el proper curs la permanència a la Tercera Divisió?
R.- La sort serà un factor important i també saber tocar la tecla de tenir un bon entrendor i que els jugadors també ens surtin bé. De vegades, penses que un jugador serà bo i farà una bona temporada, i resulta que t’equivoques. I també al revés, fitxes un jugador sense massa expectatives i després et sorprèn.

P.- Com es troba l’economia del club?
R.- L’economia del club està bastant malament. Estam esperant una subvenció que arribarà abans de juliol. I amb les publicitats noves que tenim s’estan pagant coses de l’any passat. I fa tres setmanes es varen pagar totes les liquidacions perquè si no pagues als jugadors que tenen contracte i ells no firmen, nosaltres no podem rebre les subvencions ni inscriure l’equip.

P.- Quina serà la política de la nova junta directiva en matèria econòmica?
R.- El que volem és que el que es prometi que es pagarà, realment es pagui. Si per mala sort no podem arribar a segons quin tipus de jugador, no ho farem. El que no volem es encloure’ns les mans perquè a la llarga és negatiu per a nosaltres i també per al club. Però a hores d’ara ja s’han fet moltes publicitats noves respecte les que hi havia l’any passat i s’està fent molta feina en aquest sentit.

P.- S’ha fet una feina d’organitzar actes, crear productes de marxandatge... Es continuarà en aquesta línia?
R.- La feina feta per aquest grup ha donat una bona injecció econòmica i també ha permès que la gent pugui fer club. Fins ara, totes les accions han tengut una bona resposta.

P.- Per què va decidir presentar-se al càrrec?
R.- Érem un grup de 8 o 9 que volíem agafar el Sóller. Férem una reunió i es va votar que jo havia de ser el president. És cert que a jo no m’agrada massa el tema que el president hagi de ser el protagonista. Però també he de dir que em fa il.lusió i ganes.

P.- A nivell esportiu, quin va ser des del seu punt de vista el principal error de la temporada passada?
R.- Crec que ja es va començar amb el peu esquerra. L’aleshores entrenador del juvenil que havia d’agafar el primer equip va incorporar set jugadors. Quinze dies abans de començar anuncia que no es pot fer càrrec de l’equip. Després arriba un altre entrenador i diu que alguns dels fitxatges realitzats no li agradaven... Fou un inici en el que es va començar amb el peu esquerra i després ja tot va ser negatiu.

P.- Quines altres novetats introduirà la seva junta directiva per aquest mandat?
R.- No n’hi ha massa. De moment puc dir que s’han tornat a separar els comptes bancaris del futbol base i el del primer equip. Hi ha pares que paguen uns doblers i poden pensar que s’empren per pagar el primer equip. I nosaltres volem evitar això. Per això vàrem decidir que els comptes estassin separats. Per altra banda, quan hi hagi un nou equip de govern format volem parlar amb ells perquè s’arregli una mica el camp. Trobam que està malament. Demanam que per exemple es pintin les parets i que s’arreglin quatre coses. Pensam que un camp amb tanta història com el nostre hauria d’estar millor presentat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a