Diari digital de la comarca de Sóller
Dijous, 28 de gener de 2021   |   02:08
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
L'operatiu ha estat organitzat per la junta local de seguretat.
11/04/2014 | 08:54
Controls d'alcoholèmia, el dia del Firó
J.M.
Totes les carreteres d’accés a la vall es “blindaran” durant la jornada del 12 de maig, dia del Firó, per incrementar el control de les entrades de vehicles a la vall i per sotmetre als conductors a controls d’alcoholèmia. Aquesta és una de les mesures dissuassòries que s’habilitaran durant la jornada festiva amb la finalitat de mitigar l’arribada massiva de visitants a Sóller durant el Firó.

La mesura, que posarà en pràctica la Guàrdia Civil, és una de tantes que es varen tractar a la junta local de seguretat que es va celebrar a Sóller la setmana passada, en la que els diferents cossos policials i d’emergències varen coordinar les actuacions policials que es duran a terme en aquest dia festiu.

Durant la reunió es va posar damunt la taula un document denominat “Guia per a un bon Firó” en el que s’expressen alguns ideals que es pretenen aconseguir durant el Firó, tal i com varen explicar fonts policials. Dins aquests ideals -difícils de complir al peu de la lletra donada la gran afluència de participants i visitants- hi destaquen objectius de caire cívic com “l’ús controlat de l’alcohol”, guardar silenci durant els parlaments dels personatges històrics, orinar als wàters portàtils o no tirar petards sense autorització municipal. Són uns objectius que anualment es queden superats per una realitat que dista de la plasmada damunt els papers.

Però per intentar aconseguir-ho enguany s’incrementarà la presència policial a les carreteres, amb controls d’etilometria inclosos, s’obligarà dur una polsera als participants, es prohibeixen les botelles de vidre i s’intentarà acotar els espais de les batalles perquè només els assistents identificats puguin accedir-hi per participar a les batalles. En virtud de l’aplicació de la “Guia per a un bon Firó” es farà incís dins els espais acotats a la indumentària i el bon comportament dels participants.

Ara que els objectius estan fixats, els cossos policials i els d’emergències mantendran noves reunions operatives per tal de coordinar els esforços.

Es preveu que per al capvespre del Firó es despleguin més de 50 agents (entre Guàrdia Civil i Policia Local) als quals se’ls haurà d’afegir el personal de Creu Roja, Protecció Civil, Bombers i personal sanitari del 061.


Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a