Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:55
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Un dels anuncis, proporcionats pel Govern Balear.
27/11/2023 | 16:05
Alerta amb l'oli d'oliva fraudulent
saveu.cat

El Govern Balear ha advertit avui que durant el darrer mes ha detectat un increment de la comercialització fraudulenta d'oli d'oliva que es fa passar per un producte emparat per la Denominació d'Origen Protegida Oli de Mallorca. De fet en el que duim d'any s'han realitzat un total de 75 controls oficials a través d'internet, que han comportat l'inici de 44 expedients sancionadors. Aquests controls han donat resposta a les denúncies presentades pel sector agroalimentari, així com als controls d'ofici que s'inclouen en la planificació anual del mateix servei.

Les infraccions detectades corresponen a un ús fraudulent de noms geogràfics de les Illes Balears en la comercialització de productes alimentaris, que fan creure al consumidor que els productes publicitats provenen dels productors de les Balears, quan realment no és així. 

Ara que som en temporada de l'elaboració de l'oli, el Govern adverteix d'un increment de la comercialització fraudulenta d'aquest producte per part de particulars, a través de portals web de compravenda de productes de segona mà. Atès que els presumptes infractors són particulars, s'ha comptat amb la col·laboració dels agents del Servei de Protecció de la Naturalesa (SEPRONA) de la Guàrdia Civil per dur a terme quatre controls, en els quals s'ha constatat la comercialització d'oli per part de particulars en garrafes etiquetades com a oli per autoconsum.

En aquest sentit, el director general de Qualitat Agroalimentària i Producte Local, Joan Llabrés, ha destacat avui la importància de fer controls per internet «atès que cada vegada la compra online és més habitual entre els nostres consumidors, i també és un canal de comercialització de molta importància pels productors agroalimentaris de les Balears». «La nostra obligació és actuar contra aquells que s'estan aprofitant de manera fraudulenta de la bona reputació dels nostres productes, enganant els consumidors», ha afegit Llabrés. Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a