Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   17:11
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
L'arquitecte mostrant una foto del teatre
27/09/2023 | 16:34
Defensora, responsabilitats i una consulta popular
saveu.cat

El ple de l'Ajuntament de Sóller ha celebrat avui dematí una sessió plenària promoguda pels partits de l'oposició en la que Més i PSOE han reclamat a l'equip de govern que es dirimesquin responsabilitats tècniques per l'esfondrament de l'edifici, la celebració d'una consulta popular per decidir el futur del teatre i unitat de tots els partits polítics.

En la seva intervenció, Laura Celià, portaveu de Més, ha denunciat "falta d'interès" amb el Defensora per part de l'anterior govern "perquè no va ser una prioritat del PP" i ha reclamat que totes les actuacions que es duguin a terme a partir d'ara es facin amb "transparència i participació". Celià ha passat llista de totes les seves reivindicacions.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE, Jaume Mateu, ha apuntat que l'esfondrament s'ha de convertir en un “revulsiu” per reconstruir el teatre, que es preservin tots els seus elements patrimonials en un projecte que ha de ser “ambiciós” i ha reclamat la unitat política de tots els partits.

Des de la bancada de l'equip de govern, el portaveu de Seny, Sebastià Aguiló, ha afirmat sentir-se "víctima d'un judici contra tots aquells que el 5 de setembre també vàrem quedar dolguts pel que va passar" i ha resumit la història dels darrers 25 anys del Defensora com un “cúmul de circumstàncies” per al qual ara “tots hem de posar-nos en marxa”.

El batle Miquel Nadal, del PP, ha defensat la gestió de l'anterior govern municipal, ha destacat els problemes que ha tengut el procés de rehabilitació de l'edifici i ha negatr que el seu executiu “no treballem per a la cultura perquè no és cert”. Nadal ha assegurtr que "sí que ens preocupem per la cultura i el teatre" i ha reiterat que l'Ajuntament afrontarà la rehabilitació de l?edifici.

Un tècnic de l'Ajuntament ha donat les primeres explicacions del que va passar a partir de les hipòtesis de treball, conclusions que no es coneixeran fins que un pèrit extern presenti l'informe que li ha encarregat per determinar les causes de l'esbucament. El públic assistent a la sessió també ha intervengut.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a