Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   12:39
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Visita realitzada a la cúpula, avui
26/09/2023 | 16:12
Un vidre pla en el lloc de la piràmide
saveu.cat

A partir de novembre es duran a terme els treballs de substitució de la piràmide que serveix per exhibir un tram de l'antic moll de ribera del Port de Sóller.

Els tècnics han concretat avui l'actuació que es durà a terme a partir dels primers dies del mes de novembre, que serviran per recuperar un vestigi del passat que actualment es troba immers en la degradació. Tant és així que els vidres de la cúpula varen ser pintats amb pintura negre. La cúpula serà substituïda per una estructura plana amb vidre de seguretat que serà practicable. A més de netejar aquest lloc, també es recuperarà la il.luminació nocturna.

El regidor de Patrimoni, Juan Antonio Lorente, ha explicat que l'actuació tendrà com a finalitat dignificar aquest punt de la zona de molls i per preservar el que es guarda davall els vidres que actualment no es pot contemplar. 

La cúpula piramidal va ser instal.lada al moll amb motiu de les obres de remodelació de la zona portuària de l'any 2007. A través dels vidres es podia veure un petit bocí del moll primitiu del Port, un punt estretament vinculat amb la llegenda de Sant Ramon de Penyafort que diu que des d'aquest punt va iniciar el seu viatge per mar cap a Barcelona després de culminar la conquesta cristiana de l'illa. Durant anys va ser punt de veneració dels veïnats de la barriada marinera.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a