Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:29
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Autoritats presents avui al refugi de Muleta
20/03/2023 | 16:16
Pedra en Sec, una ruta homologada
saveu.cat

El Consell i la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya i Escalada (Fedme) han homologat la Ruta de Pedra a Sec com a sender de gran recorregut (GR-221), una certificació pendent des de feia 20 anys que, segons la institució, ara assegurarà els estàndards de qualitat que ofereix la Ruta, quant al manteniment i la senyalització.

Segons ha explicat el Consell, la marca de Gran Recorregut (GR) s'identifica amb els colors blanc i vermell i indica recorreguts de més de 50 quilòmetres. En aquest cas, els trams que comprenen des de Deià fins al Port de Pollença.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que es tracta d'“una fita important” per al món del senderisme i muntanyisme de Mallorca.

Per la seva banda, la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, ha recordat que la Ruta de Pedra a Sec és una ruta senderista "icònica" de la Serra de Tramuntana, remarcant que funciona com "l'eix vertebrador" de la Serra i de la xarxa de refugis del Consell. Així mateix, Ribot ha remarcat que continuaran fent expropiacions per incorporar nous trams a aquesta Ruta.

Tal com ha indicat el president de la Federació de Muntanyisme, Xisco Fanals, aquesta ruta és la primera de Mallorca que està homologada, i, a més, dóna accés a la societat a un espai natural com és la Serra de Tramuntana, patrimoni de la humanitat.

Així mateix, el Consell ha indicat que el segell de qualitat de GR indica que l'itinerari està senyalitzat de manera completa i permet autoguiar-se sense pèrdua, i assegura que el promotor faci accions de control i manteniment de les condicions del sender.

A la presentació de l'homologació també hi han assistit el responsable de l'àrea de senderisme de la Federació, Guillem Roig, i el tècnic de senders Rafael Ramos.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a