Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   08:28
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
El batle Lluís Apesteguia signant el contracte.
05/03/2023 | 08:14
En marxa el PGOU de Deià
SaVeu

El nou Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de Deià ja és una mica més a prop de ser una realitat. El batle, Lluís Apesteguia, va signar la setmana passada el contracte amb l’empresa guanyadora del concurs perquè la redacció de la nova normativa urbanística sigui una realitat.

La Unió Temporal d’Empreses (UTE) JLP-MGL-GAAT va resultar ser la guanyadora del concurs convocat per l’Ajuntament de Deià, fent-se amb un contracte que permetrà treballar durant tres anys per al consistori deianenc. El cost d’adjudicació va ser de 116.160 euros.

L’inici de la redacció del PGOU deianenc havia de ser una realitat dins l’any passat. Emperò, el procés s’ha retardat perquè una de les empreses que havia perdut la licitació va interposar un recurs que ha mantengut paralitzat el procediment. A hores d’ara, el Tribunal Central Administratiu de Recursos Contractuals ha donat la raó a l’Ajuntament de Deià i el contracte s’ha pogut signar amb l’UTE guanyadora.

La intenció de l’Ajuntament era comptar aquesta legislatura amb l’aprovació inicial i l’aprovació provisional, deixant per al proper equip de govern l’aprovació definitiva. Emperò, el recurs ho ha retardat tot i les diferents aprovacions ja queden en mans dels regidors que governaran Deià a partir del mes de juny.

A hores d’ara comença un procés que permetrà definir entre d’altres assumptes com haurà de ser l’ordenació urbanística del territori, els usos urbanístic, i també definir els indicadors de creixement en f unció dels recursos i de les activitats econòmiques del municipi.

Una de les condicions que ha posat l’Ajuntament a l’empresa guanyadora del concurs és que presenti informes periòdics a la ciutadania de com s’està desenvolupant el procés. En el plec de clàusules es va preveure que es facin exposicions públiques de l’estat d’elaboració del nou PGOU i que en alguns assumptes els deianencs puguin dir la seva a través de processos de participació.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a