Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:26
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Els tècnics estudien el sobrecost de l'obra de reforma.
06/03/2023 | 07:52
Les obres del Defensora, aturades
SaVeu

Les obres de remodelació del teatre Defensora Sollerense han quedat paralitzades i no es preveu que es reprenguin fins que l’adjudicatària de l’obra no presenti una factura actualitzada dels treballs realitzats fins ara i sempre que quedi disponibitat pressupostària. L’empresa que es realitza els treballs corresponents a la segona fase del projecte de rehabilitació va presentar recentment un escrit en el que demanava revisar els imports de les factures per actualitzar-les a l’increment de preus que han registrat els materials d’obra durant el darrer any.

L’encariment coincideix amb la pujada de la inflació i un decret del Govern permet a les empreses que treballen en el sector públic poder revisar a l’alça el preu dels treballs realitzats.

La conseqüència més immediata de la paralització dels treballs és que la coberta de l’edifici que es va destapar l’any 2019 continua sense cobrir-se, circumstància que es prorrogarà fins que Ajuntament i concessionària hagin aclarit els comptes i es tengui la certesa que encara queda partida per afrontar el cobriment de la terrassa del capdamunt de l’edifici. El regidor d’Urbanisme, Jaume Bestard (PI), ha explicat que els serveis tècnics estan fent el recàlcul de la inversió realitzada durant la segona fase per tal d’adaptar els preus pressupostats amb els reals. El regidor no ha pogut concretar encara a quan apujarà la factura actualitzada de l’obra feta fins ara dins el teatre.

Teulada descoberta

El recàlcul de l’obra realitzada serà determinant per saber si l’Ajuntament dona continuïtat als treballs o bé els atura per l’exhauriment dels 600.000 euros que tenia assignats. També serà clau per fixar si es duu a terme un treball de cobriment de la terrassa superior de l’edifici, una actuació que va quedar a mig fer durant la primera fase de les obres que quedaren finalitzades el desembre de 2019. Es dona la circumstància que d’aleshores ençà un tram de la coberta lateral de l’edifici roman sense sostre, de manera que cada vegada que plou l’aigua accedeix a l’interior de l’edifici. Bestard no va poder concretar si finalment es podrà dur a terme aquest treball o bé haurà d’esperar a la tercera fase de la reforma, la qual a hores d’ara ni té pressupost assignat ni data concreta.

En quan als grans treballs que queden per realitzar dins el teatre, el regidor ha explicat que, a més de tapar la coberta, falten per construir les dues escales que serviran per pujar a la primera planta del teatre. També faltarà cloure el buit de l’ascensor.

Tan aviat es doni per acabada la segona fase, els serveis tècnics podran iniciar el procés de càlcul del que serà la tercera etapa de la reforma. A més de concretar els treballs que queden per fer, també es podrà detallar el cost que suposarà aquesta inversió. Aleshores també podrà analitzar les diferents vies per finançar-les.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a