Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 11 de desembre de 2023   |   06:29
 
Enquesta  
Quin temps ha d’obrir l’Ajuntament la Torre Picada al públic?

Dues hores al mes
Un dia sencer al mes
Un dia per setmana
Dos dies per setmana
 
Una persona observa l'acumulació d'aigua.
03/03/2023 | 11:12
Indignació per un eixugador romput
SaVeu

Veïnats del carrer de Sa Mar han expressat la seva indignació amb les obres que s’estan realitzant en un solar que han comportat la destrucció d’un eixugador subterrani que, amb el pas de la borrasca Juliette, ha implicat que el recinte hagi quedat completament inundat com a conseqüència de l’aigua canalitzada pel tub que ha quedat al descobert. Els residents han posat el cas en coneixement de les autoritats municipals per exigir que es reconstruesqui la canalització i evitar possibles inundacions futures de la zona.

Els residents han explicat que en un solar que s’hi estan fent obres, durant els treballs d’excavació es va localitzar un tub de formigó que canalitzava l’aigua d’un eixugador que prové de la zona de Sa Filadora. Durant alguns mesos aquest tub va romandre descobert fins que fa poc va ser eliminat en el tram que travessa el solar. Les plogudes d’aquesta setmana ha fet que la canalització subterrània hagi recollit aigua i, com a conseqüència, el terreny ha quedat completament anegat. Els veïnats temen que si finalment aquesta conducció queda cegada, podria provocar greus danys als habitatges de la zona cada vegada que es registrin precipitacions amb els que l’eixugador es reactivi.

Per això han acudit a l’Ajuntament, al departament d’Urbanisme, per reclamar que el municipi obligui al promotor de l’obra a refer la canonada en les mateixes condicions en les que estava abans d’iniciar-se l’excavació. Apuntent, a més, que s’hi ha instal.lat una bomba d’extracció que clarament ha estat insuficient per absorbir l’aigua que canalitza el torrentó.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a