Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   07:57
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
Una imatge de com es troba la teulada de la fàbrica.
18/02/2023 | 07:18
La Fàbrica Nova passa per ull
SaVeu

El pas del temps no perdona i la Fàbrica Nova està immersa en una espiral de degradació que ha duit aparellat l’ensorrament parcial de la seva coberta.

La teulada de la nau secundària i d’una edificació annexa s’han esbucat posant en perill la maquinària que es troba a les plantes inferiors d’aquest edifici. La caiguda de la coberta ha estat progressiva ja que, des de uns anys, presentava ja alguns forats a l’aiguavés que es veu des del carrer d’Andreu Coll. Però la fotografia aèria mostra com l’abast dels danys són més greus dels que es pot veure a peu de carrer, ja que l’aiguavés posterior d’aquest mateix edifici presenta fins a quatre forats en algunes parts de la seva coberta. Aquest edifici és el més antic del conjunt industrial ja que va acollir abans de la fàbrica una central elèctrica. La nau principal presenta per ara pocs danys a la coberta.

Per altra banda, l’edifici que va acollir les oficines de la fàbrica també han sofert un greu deteriorament a la coberta que també està parcialment enfonsada com a conseqüència de l’incendi que s’hi va declarar al seu interior el passat mes d’octubre. El foc va calcinar algunes de les bigues de fusta que acabaren per cedir. El conjunt de la fàbrica està declarat Bé d’Interès Cultural malgrat el visible deteriorament que presenta la teulada, un element essencial per a la seva preservació.

Des de l’Ajuntament han informat que des del febrer de 2022 la propietat té dictada una ordre del Consell de Mallorca que l’obliga a fer reparacions encaminades a la preservació del bé protegit. La fotografia aèria corrobora que no s’han executat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a