Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   00:59
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Hiper Centro el construirà en aquest solar.
17/02/2023 | 10:12
Un supermercat a Son Angelats
SaVeu

Una cadena mallorquina de supermercats ha adquirit un solar urbà situat a la zona de Son Angelats i hi edificarà una botiga de 1.500 metres quadrats. Es tracta de la primera gran superfície que es crearà a Sóller d’acord amb el que preveu el Pla Director Sectoral d’Equipaments Comercials per a l’Illa de Mallorca.

La promotora del supermercat ja tramitat aquests dies la sol.licitud de llicència per construir el centre comercial.
El solar situat a Son Angelats ocupa una superfície de 2.500 metres quadrats. Fins fa poc pertanyia al Ministeri de Defensa que l’havia posat a la venda des de feia alguns anys. En reiterades ocasions va sortir a subhasta pública tot i que les successives convocatòries es varen quedar desertes per falta de licitadors. No va passar amb la darrera, que tot just es va resoldre recentment, ja que finalment un comprador es va fer amb la propietat dels terrenys, que tenen la qualificació de sòl urbà, segons el que determina el Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU).

L’empresa mallorquina que hi desenvoluparà el centre comercial preveu aixecar un edifici que tendrà soterrani, planta baixa i primer pis. El projecte preveu que cada planta tengui una superfície de 1.500 metres quadrats. Contempla la creació d’un equipament comercial que tendrà una superfície de supermercat de 1.500 metres quadrats. La planta soterrani es dedicarà a aparcament.

La proposta preveu que el citat solar on s’instal.larà el supermercat quedarà un 60% edificat, tal i com preveu la normativa urbanística. D’acord amb el que preveu el Pla Director Sectoral d’Equipaments Comercials (Pecma) aprovat pel Consell de Mallorca l’any 2019, Sóller pot tenir superfícies comercials de fins a 1.500 metres quadrats. El de Son Angelats en tendrà 1.499.

El solar que finalment passarà a acollir el primer centre comercial de Sóller havia estat festejat per diverses promotores que havien intentat desenvolupar-hi un residencial. Un dels darrers intents que es recorda és el projecte no-nat d’una cooperativa de construcció que hi va projectar una promoció de 26 habitatges.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a