Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 21 d'abril de 2024   |   13:39
 
Enquesta  
Veus bé que els forans paguin 2 euros per tenir la polsera de públic?


Haurien de pagar més
No, tots hem de ser iguals
 
El Govern no té previst cobrir la plaça vacant.
25/11/2022 | 12:18
Sóller es quedarà sense pediatre a finals d’any
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller va acordar dimecres remetre a la Conselleria de Salut un escrit en què demana que es cobreixi la plaça de metge pediatre al centre de salut Serra Nord que quedarà vacant a finals d’any.

Amb aquest escrit el consistori s’ha fet ressò de la inquietud que ha generat entre els pacients el fet que properament la plaça de pediatre de Sóller quedarà buida amb la jubilació del titular actual. En aquest sentit, la regidora de Sanitat, Catalina Pomar (PP), va assenyalar que “actualment no hi ha previsió perquè es cobreixi la vacant”, cosa que “genera preocupació a l’Ajuntament”. A més, la regidora va manifestar que “hi ha molts pares que ara mateix estan inquiets davant del fet que Sóller es pugui quedar sense pediatre”. Per això va instar el Govern “a cobrir com més aviat millor la plaça tan aviat es jubili el metge que actualment exerceix aquesta funció”.

“És imprescindible cobrir-la”

Per part seva, el batle de Sóller, Carles Simarro (PP), va alertar que “el problema no només serà de Sóller, sinó de tota la comarca”, ja que va recordar que el centre sanitari de Sóller “dona cobertura mèdica també al Port de Sóller, Fornalutx i Deià”. Per aquesta raó va subratllar que “és imprescindible que es cobresqui la plaça de pediatria de forma immediata”, ja que “d’una altra manera la població infantil es quedarà sense el seu metge especialitzat”.

El batle va instar a les autoritats sanitàries de la comunitat “resoldre aquesta situació de forma immediata per evitar incomoditats als pacients que acudeixen al pediatre” a Sóller, ja que “es tracta del metge que atén tota la població infantil de la comarca”.

D’acord amb les dades de la Conselleria de Salut del Govern balear corresponents a l’any 2019, el centre de salut Serra Nord atén una població de 13.552 habitants que disposen de targeta sanitària, 1.898 dels quals (el 14% del total) corresponen a persones menors de 14 anys.

La remissió de la carta a la Conselleria de Salut va arribar dimecres a la junta local de govern en la que, a proposta de Pomar, es va acordar redactar-la i envitar-la de forma immediata a l’espera que la petició municipal tengui una resposta satisfactòria en les properes setmanes. El batle va recordar que l’any 2019 tots els municipis de la comarca (Sóller, Fornalutx i Deià) firmaren un escrit conjunt per reclamar que l’ambulància destinada al PAC de Sóller cobrís el servei les 24 hores del dia i que “a hores d’ara aquest departament no ens ha contestat”.

Des del centre de salut no varen fer declaracions en relació a la possibilitat que Sóller es quedi properament sense pediatre.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a