Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   15:35
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Serveis Socials va atendre 83 dones durant el 2021.
25/11/2022 | 11:35
83 dones ateses en un any
SaVeu

Els Serveis Socials municipals varen atendre un total de 83 dones que durant el passat any varen ser víctimes de la violència masclista a Sóller. Es tracta d’una xifra esfereidora que serveix per posar de manifest la xacra d’aquest tipus de violència precisament en la jornada en la que es commemora el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona.

Les xifres registrades a Sóller parlen per elles mateixes i evidencien una realitat existent al municipi, tot i que les autoritats locals creuen que les xifres reals poden ser superiors ja que moltes agressions acaben per no ser denunciades per les víctimes. La violència contra les dones ha registrat un increment a Sóller en els darrers anys.

Les polítiques de consicienciació que es venen fent des de fa anys per visibilitzar el problema de la violència, ha fet que cada vegada siguin més les dones víctimes que s’animen a denunciar el seu cas. Durant la pandèmia les xifres varen ser especialment esfereidores, ja que que en només sis mesos les autoritats varen registrar una vintena de casos que es varen produir a Sóller en ple confinament.

84 casos, 83 víctimes

Pel que fa a les dades de l’any passat, els Serveis Socials apunten que es varen registrar un total de 84 casos, amb un total de 83 usuàries atesos. Una mateixa usuària va denunciar dos episodis de violència de gènere. Pel que fa a la distribució per edats, el gruix més important de víctimes és el que engloba a les dones d’edats compreses entre els 16 i els 65 anys, tenint en compte que suposen el 76% dels casos registrats durant el passat any. En canvi, els casos denunciats pel grup d’edat que agrupa als majors de 65 anys pràcticament no té incidència a Sóller, ja que suposen el 4% del total amb només tres denúncies registrades durant l’any 2021. Tot i que no hi ha xifres oficials, al voltant d’unes trenta dones tendrien seguiment policial a Sóller després d’haver estat víctimes de violència per part de les seves parelles.

Sóller forma part del Sistema de Seguiment Integral en els casos de Violència de Gènere (VioGén) promogut pel Ministeri de l’Interior. És un instrument de la Secretaria d’Estat de Seguretat que permet aplicar els protocols de protecció entre totes les parts implicades: Administracions, Justícia, Guàrdia Civil i Policia Nacional, entre d’altres. El sistema VioGén serveix per unificar tota la informació possible sobre cada cas de violència contra les dones, s’estableix un nivell de risc, s'apliquen les mesures corresponents i es fa un seguiment individualitzat de les víctimes.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a