Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 18 de maig de 2024   |   09:54
 
Enquesta  
Et va parèixer bé el nou itinerari de la processó de l’Ofrena a la Mare de Déu de la Victòria?


No
 
La Policia inicia una campanya de control.
08/10/2022 | 09:30
Sóller farà obligatori l'ús del casc en patinet elèctric
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller ha decidit desempolsar l’ordenança que té com a objectiu regular la circulació dels patinets en el casc urbà de Sóller i una de les principals aportacions que farà el futur text legal serà el d’implantar l’obligatorietat de dur el casc als seus conductors.

Per dur a terme la redacció de la norma, el municipi farà ús de la proposta que va manejar l’any 2020 que sols es va aprovar inicialment, de manera que mai no va arribar a entrar en vigor. No ho va fer perquè al mateix temps la Direcció General de Trànsit (DGT) va aprovar un reglament genèric que va incorporar algunes de les mesures que incloïa l’ordenança municipal. El cas és que la Policia Local de Sóller ha constatat un ús creixent dels vehicles de mobilitat personal (VMP) pels carrers de Sóller i en la mateixa proporció ha observat com nombrosos conductors fan un ús imprudent dels patinets. Un fet que genera situacions de perill als propis conductors com a la resta d’usuaris de la via pública.

Davant tot això, el regidor de Governació, Carlos Darder (PP), ha informat que els serveis jurídics municipals recuperaran el text de l’ordenança elaborat fa dos anys, el posaran al dia i traslladarà la norma a la plenària de la corporació per a la seva aprovació definitiva i posterior entrada en vigor. Aquesta tramitació es farà en paral.lel a la campanya que durà a terme la Policia dins el darrer trimestre de l’any de control tant de les bicicletes com dels VMP, especialment els patinets.

A trets generals, l’ordenança que ara es vol recuperar fixarà l’obligatorietat de dur el casc posat mentre es circula amb el patinet. La norma també fixa que l’edat mínima per pilotar els patinets elèctrics és de deu anys.

Obligacions i prohibicions

La norma farà incís en la prohibició de circular per damunt les aceres i zones peatonals i en l’obligació que els conductors han de dur col.locat un guardapits reflectant a boca de fosca, a l’alba o durant la nit, a més dels llums davanters i posteriors. Ara mateix aquests preceptes formen part del reglament aprovat per la DGT, que passaran a formar part de l’ordenança. A l’igual que altres obligacions. D’aquesta manera, i com la resta de conductors de vehicles a motor o de bicicletes, els usuaris de patinets estaran obligats per l’ordenança a sotmetre’s a controls d’alcoholèmia si l’autoritat així ho requereix, no podran dur cascs a les orelles i tampoc no podran fer ús de cap dispositiu mòbil.

Carlos Darder ha posat de manifest que el parc de patinets de Sóller “ha registrat un increment considerable”, al temps que ha assegurat que “també s’han detectat nombroses imprudències que cometen alguns conductors d’aquests vehicles”, per la qual cosa ha justificat la tramitació de la norma.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a