Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   11:21
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El jardí de Can Quart és d'estil neobarroc i data de fa cent anys.
23/09/2022 | 11:00
ARCA demana protegir el jardí de Can Canals
SaVeu

L’Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) ha sol·licitat més protecció per a l’històric jardí de Can Quart i ha instat al Consell de Mallorca que el declari Bé d’Interès Cultural (BIC). Alhora s’ha dirigit a l’Ajuntament de Sóller perquè revisi el catàleg de patrimoni per incrementar la seva protecció davant el projecte dels seus propietaris actuals d’usar part del jardí per construir-hi un edifici per a usos turístics.

A través d’un comunicat, l’entitat proteccionista informa que ha sol·licitat al Consell que declari BIC, en la categoria de jardí històric, la zona enjardinada del palauet de Can Quart. Alhora, i de forma subsidiària, que també el declari bé catalogat insular d’acord amb allò que estableix la normativa vigent.

De forma paral.lela, ARCA també ha demanat a l’Ajuntament de Sóller que revisi el seu catàleg de patrimoni per incrementar la protecció del jardí i que suspengui els procediments i les llicències urbanístiques que el puguin afectar-lo.

Un jardí neobarroc

Per fer totes dues peticions, els tècnics d’ARCA han duit a terme una investigació històrica per elaborar un informe que posa en valor els elements patrimonials del jardí, que ocupa una extensió de més de 3.600 metres quadrats en ple centre de Sóller. L’espai té una concepció monumental i històrica que va ser creat entre els anys 1920 i 1930, d’estil neobarroc, que disposa d’una gran font ornamental i arbrat propi. El jardí va ser creat després de l’obertura de la Gran Via, un carrer que fa poc va ser reconvertit en un bulevard.

Per a l’entitat proteccionista és “inexplicable” que una part d’aquest jardí monumental estigui catalogat com a urbanitzable al Pla General d’Ordenació Urbana de Sóller i per això en reclama la seva preservació. El palauet i el jardí de Can Quart varen ser adquirits fa uns anys per un grup inversor que preveu reconvertir el casal en un hotel de luxe i crear un edifici annex, ocupant una part del jardí, com a edifici per a usos turístics.

Una part d’aquest jardí s’utilitza com a estacionament públic que té llogat el municipi on els propietaris preveuen construir-hi un edifici d’aparcaments amb capacitat per a més de 200 vehicles.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a