Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   19:13
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
Personal sanitari a la residència de Sóller
21/09/2022 | 15:32
La residència rebrà la quarta dosi
saveu.cat

A partir de la propera setmana arranca la campanya de vacunació contra la covid amb la inoculació de la segona dosi de reforç que en una primera fase arribararà a la residència d'ancians i a les persones majors de 80 anys.

La segona dosi de reforç ve a ser, a la pràctica, la quarta punxada per prevenir la reaparició del coronavirus i les autoritats sanitàries han decidit arrancar la campanya amb el col.lectiu de persones més vulnerables. Com en campanyes anteriors, els majors de la residència Fontsana rebran el vaccí sense necessitat de desplaçar-se, mentre que la resta de persones majors de 80 anys seran vacunats al centre de salut (o en el domicili si es tracta de persones amb mobilitat reduïda).

Una vegada vacunats -i en espera que la Comissió de Salut Pública del Consell Interterritorial adopti el calendari definitiu de col·lectius prioritaris- l’objectiu de Salut és anar ampliant a altres usuaris i treballadors de residències de persones amb discapacitats, pisos tutelats i altres institucions, professionals sanitaris que treballen amb persones vulnerables a hospitals i centres de salut, i a tota la població adulta major de 60 anys.

La dosi de record s’administra a persones vacunades, per reforçar la immunitat que es va perdent amb el pas del temps. Les vacunes noves d’ARNm missatger de Pzifer que s’administren són bivalents, és a dir, protegeixen contra la variant original de Wuhan i les subvariants d’òmicron B.A.4 i B.A.5. En aquests moments, la variant B.A.5 circula entre la població en un 90% i la B.A.4, en un 10%.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a