Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   02:37
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Sebastià Aguiló i Maria Antònia Garcías han presentat el cartell.
21/09/2022 | 12:52
La Fira de la Mar, aquest cap de setmana
saveu.cat

El Consell de Mallorca ha acollit avui dematí l'acte de presentació la Fira de la Mar, que tendrà lloc al Port de Sóller aquest cap de setmana. Es tracta d’una fira gastronómica de producte local, amb animació musical i tallers infantils que també té itineraris i visites guiades. 

La Fira de la Mar va començar a celebrar-se l’any 2016, però durant dos anys la pandèmia no va permetre la seva celebració.

En aquesta edició com a novetats destaca el contacontes "La Princesa que feia llaüts" de la Fada despistada, que explica la història d’una princesa i trenca els clàssics estereotips de gènere. I també és nou l’itinerari "Santa Caterina i la Torre Picada". Es tracta d’un projecte Cherisch, del programa Interreg Europe de cooperació interregional per millorar les polítiques de patrimoni natural i cultural, que es pot fer el dissabte i el diumenge.

També hi ha una visita guiada on s’explica la història del Port de Sóller sota el nom "Del far de la Creu a l’Oratori de Sana Caterina", una taula rodona al Museu Marítim sobre "El Patrimoni costaner, escars, secrets i toponímia", que estarà moderat pel director insular de Territori, Miquel Vadell.

Al Moll comercial hi haurà l’horabauxa amb gastronomia i música i el diumenge tallers infantils a càrrec del Museu Balear de Ciències Naurals i el Museu del Mar de Sóller. I es podrá visitar l’exposició de Model Navals, d’embarcacions tradicionals, eines i estris de Mestres d’Aixa i es durà a terme un taller de nusos.

També hi haurà la Fira gatronòmica i amb música en directe i un passeig en barca en el qual es podran conèixer les senyes i els topònims a la costa sollerica embarcats en la històrica embarcació Sa Calobra. Tant disssabte com diumenge hi serà el mercadet d’artesans locals.

La consellera de Territori Maria Antònia Garcías, que ha presentat la Fira de la Mar acompanyada del regidor de l'Ajuntament de Sóller de Promoció Econòmica Agricultura i Pesca, Sebastià Aguiló, ha assenyalat que la mostra dona a conèixer aspectes de la serra de Tramuntana que la van fer Patrimoni de la Humanitat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a