Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   15:54
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
L'accés al penya-segat està tancat des de fa algunes setmanes.
13/08/2022 | 09:30
Sóller demana a Costes una escollera per a la platja artificial
SaVeu

L’Ajuntament de Sóller ha reclamat a Demarcació de Costes la creació d’una escollera artificial a la zona de la platja artificial amb la doble finalitat de protegir el penya-segat i el d’absorbir la força de les ones dels temporals.

Així ho va plantejar el batle Carles Simarro (PP) als responsables de Costes amb qui s’hi va reunir la setmana passada amb la finalitat de cercar una solució als despreniments de roques que s’ha detectat aquest estiu a la zona.

En declaracions a aquest setmanari, el batle ha explicat que l’escollera “tant feta amb roques, com les que hi ha dins el Port com amb cubs de formigó, haurien de servir per protegir la zona”. El batle ha recordat que la platja artificial va ser creada amb aquesta finalitat mitjançant una voladura controlada “però amb el pas dels anys ha anat perdent aquesta funció perquè els temporals han fet desaparèixer moltes roques”. Com a conseqüència -explica- els temporals xoquen contra el penya-segat “debilitant-lo i provocant la caiguda de penyals”. En opinió del regidor “aquesta hauria de ser la solució més factible que hauria d’adoptar Costes”, però reconeix que aquest organisme de l’administració “ho haurà d’estudiar pel cost que tendria”. Mentrestant, la zona de la platja artificial continuarà amb l’accés tancat als banyistes. A més de reforçar la senyalització per terra, el batle ha fet una crida a la ciutadania “per respectar la senyalització i perquè no hi accedesquin des de la mar”. L’Ajuntament ha corroborat que molts banyistes fan cas omís a la senyalització i d’altres simplement hi accedeixen nedant.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a