Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:40
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Josep Lluís Forteza, president del Sindicat de Regants, mostra el cabal que aporta la font de s'Olla.
12/08/2022 | 11:45
Les fonts s'esgoten
SaVeu

Després de mesos sense pràcticament plogudes, les principals fonts de Sóller ja mostren símptomes de cansament que s’ha traduït amb una dràstica reducció del cabal que aporten. La situació està generant preocupació al Sindicat de Regants, que ha informat que a les zones de cultiu de la part baixa de la vall l’aigua ja no hi arriba degut a la falta de cabal suficient.

Ara per ara, les dues fonts que “aguanten” el cop de la sequera són les de s’Ullet i na Lladonera. Per contra, la font de s’Olla o na Gireta pràcticament han deixat d’abastir tant als regants com a la xarxa de proveïment d’aigua potable de Sóller, segons ha explicat el president del sindicat, Josep Lluís Forteza, que ha assenyalat que aquests dos aqüífers pràcticament no aporten cabal. El responsable d’aquesta institució ha apuntat que “pràcticament des de novembre que no plou”, una circumstància que “ha provocat que la major part de les fonts hagin registrat una disminució important del seu cabal”.

Per al president d’aquesta comunitat de regants, la situació genera més preocupació a la zona de l’Horta “on pràcticament ja no hi arriba l’aigua de les fonts”. Es dona la circumstància que enguany tampoc ho fan els 80 metres cúbics per hora que aportava el fluxe procedent de l’estació depuradora, ja que el conveni amb Medi Ambient per l’ús d’aigua regenerada va caducar el 2021 i no ha estat renovat. El sindicat tem que si la situació persisteix els regants es quedaran sense aigua per abastir els horts.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a