Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 24 de juny de 2024   |   13:02
 
Enquesta  
Quina nota poses als partits de l’oposició després d’un any de legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5 - 10
 
El prior Marià Gastalver i el bisbe Taltavull al santuari.
07/08/2022 | 09:30
Lluc califica d'infundades les acusacions laborals
SaVeu

El santuari de Lluc califica d’infundades les acusacions d’un grup de treballadors que varen denunciar que s’ha instaurat un clima d’assetjament laboral al centre religiós.

En un comunicat signat pel prior Marià Gastalver, el santuari de la Serra de Tramuntana assegura que està fent feina de forma proacativa perquè pugui existir el millor clima laboral possible per oferir el millor servei als pelegrins que visiten el santuari, pel que s’ha implantat un sistema de gestió de l’organització basat en els fonaments de gestió de qualitat i millora contínua.

En aquest sentit, asseguren que durant l’ERTE que es va aplicar durant la pandèmia sanitària es va actuar de la millor manera possible dins de la legalitat per garantir la seguretat i salut dels clients i treballadors del santuari.

En contra del que es va manifestar per part dels treballadors, el centre religiós explica que s’està aplicant el conveni col·lectiu del sector i l’estatut dels treballadors de forma rigurosa tant en les comunicacions amb els delegats de personal com en l’elaboració de torns i descansos setmanals, així com també en la designació de diferents funcions dins de la seva categoria i també en la confecció del període de vacances.

A més, el centre revela que es va detectar que diversos treballados realitzaven reserves inexistents pel seu compte i sense autorització, pel que es va actuar degudament amb contundència.

Així mateix, Lluc explica que s’ha implantat un protocol específic de prevenció de riscos psicosocials d’assetjament psicològic, sexual, discriminatori i de conflictes interpersonals coneguts pels treballados i delegats.

El santuari assegura que per ara no ha estat necessària la seva activació perquè la direcció no ha tengut coneixement de cap fet.

El complexe de la Serra de Tramuntana admet que en diverses ocasions alguns o algunes treballadores no han actuat des del respecte professional i personal i conseqüentment s’ha hagut de reconduir la situació dins de l’àmbit laboral.

Lluc califica de sorprenent que part de la plantilla acusi a la direcció d’insults i intimidacions quan desafortunadament, segons ells, ha estat just al contrari.

Els actuals gestors del santuari critiquen la indefinició de criteris i la falta d’estructura organitzativa i de gestió que imperava a Lluc durant l’etapa dels Missioners dels Sagrats Cors, que varen cedir la gestió del complexe a la Diòcesi de Mallorca el setembre del 2019.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a