Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 1 de març de 2024   |   13:07
 
Enquesta  
S'ha de prohibir la construcció de noves piscines donada l'actual situació de canvi climàtic i de manca d'aigua?


No
 
Una panerola morta dins una cuina
01/08/2022 | 15:26
Les paneroles toquen a la porta
saveu.cat

La plaga de les paneroles és fidel a cada estiu. En els darrers dies ha proliferat l'aparició d'aquests animals que tenen el seu hàbitat dins la xarxa de clavegueram i que suposen una important molèstia per aquells que els veuen aparèixer a l'interior de les seves llars.

Tot i que l'Ajuntament duu a terme campanyes periòdiques de fumigació, el cas és que aquest fastigós bitxo segueix poblant les canonades i desguassos i durant els mesos d'estiu és quan la seva incidència es nota més, provocant les lògiques queixes dels afectats. La zona amb major incidència de la plaga és el Port, tot i que a Sóller també n'han aparegut.

La panerola acostuma a aparèixer als lavabos o a les cuines, perquè és on troba aigua i menjar. També hi té llocs foscos per amagar-se i punts de calor on pot estar a gust i reproduir-se. Un dels seus punts preferits és el motor de la nevera. El més habitual és veure-les córrer de nit perquè és un animal que li agrada la fosca i cerca la calor.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a