Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'agost de 2022   |   22:42
 
Enquesta  
Ha d’estar prohibit l’accés al centre per Isabel II per als no residents?


No
Sols a l‘estiu
 
La rotonda es construirà en aquest punt.
14/01/2022 | 11:22
Imminent inici d’obres de la rotonda
J.V.

Les obres de construcció de la rotonda al creuer de Caubet de la carretera de Sóller començaran en el transcurs de les properes setmanes. Així ho ha anunciat el departament de Mobilitat del Consell de Mallorca, qui ha insistit en què l’inici dels treballs de remodelació d’aquest punt és imminent. El tret de sortida de les obres es donarà després que el passat mes de desembre s’adjudicassin els treballs a l’empresa Construcciones, Excavaciones y Asfaltos S.A. per un import de 798.600 euros.

Els treballs tendran una durada de sis mesos i suposaran restriccions de trànsit. Segons el projecte d’obres, es construirà una rotonda de 45 metres de diàmetre exterior que inclourà dos carrils per a la circulació de vehicles. També s’ampliarà la calçada, s’habilitarà una parada de bus a cada costat de la carretera i es construirà una petita voravia perquè els vianants puguin arribar fins a l’estació de transport públic.

Reduir la perillositat

L’execució del projecte, que ha suposat l’expropiació de 600 metres quadrats a les parcel.les dels voltants, permetrà acabar amb un punt negre de la circulació viària. Segons s’ha explicat des del Consell, la rotonda es va projectar amb la finalitat de reduir la perillositat d’un creuer on conflueixen l’accés a l’hospital Joan March, a la urbanització dels seus voltants i a la finca pública de Raixa.

Des del Consell també s’ha informat que la intervenció serà aprofitada per dur a terme una actuació de jardineria. Es sembraran espècies autòctones dins la rotonda i als seus voltants i s’hi instal.larà un hotel d’insectes i pol.linitzadors en col.laboració amb l’Institut Mediterrani d’Estudis Avançats (Imedea) per afavorir a la biodiversitat de les espècies que creixen a la zona.

La construcció d’aquesta infrastructura viària significarà la cinquena rotonda que coexistirà en un tram de quinze quilòmetres comprès entre la boca sud del Túnel de Sóller i el polígon de Son Castelló. I podria ser que no fos la darrera, ja que el juliol de 2021, el conseller de Mobilitat, Iván Sevillano, va explicar que s’estava estudiant la possibilitat de construir una nova rotonda a l’alçada de Palmanyola, després que es rebutjàs la instal.lació del semàfor que havia sol.licitat l’entitat local menor.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a