Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'agost de 2022   |   22:50
 
Enquesta  
Ha d’estar prohibit l’accés al centre per Isabel II per als no residents?


No
Sols a l‘estiu
 
L'expropiació haurà costat finalment uns 9 milions d'euros.
14/01/2022 | 09:35
L’Infante Lois costarà 400.000 euros més
SaVeu

L’expropiació del camp d’esports Infante Lois no s’ha acabat. L’Ajuntament de Sóller haurà d’afrontar el pagament d’altres 400.000 euros per finiquitar el procés abans d’escripturar la transacció davant el notari.

El pagament d’aquests diners ve recollit a la sentència judicial dictada pel Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears que l’Ajuntament va descartar recórrer davant el Tribunal Suprem. Amb la conformitat al veredicte el municipi va assumir abonar altres 400.000 euros en concepte d’interessos de demora del procés d’expropiació. En el moment d’abonar-se, l’expropiació haurà costat a l’Ajuntament de Sóller gairebé nou milions d’euros.

Fonts municipals han reconegut que recentment la propietat va presentar al registre municipal la sol.licitud de reclamació de l’esmentada quantia, un fet que va agafar per sorpresa a les Cases de la Vila que ja havia donat per fet que el pagament de l’expropiació estava ja tancat. Però, no. La reclamació té com a finalitat rescabalar els interessos de demora del temps en què l’expropiació va estar en mans dels tribunals de justícia. Els comptes fets per la propietat estimen que els interessos aplicables a aquest període de temps equivalen a 400.000 euros, una quantia que, segons han reconegut fonts consultades, es correspondria amb el que estableix la pròpia sentència del procediment.

El fet que l’Ajuntament haurà de fer front al pagament dels interessos ha suposat una poalada d’aigua freda a l’equip de govern, ja que haurà d’incloure dins els seus pressuposts de 2022 la partida per fer l’abonament. L’equip de govern sap que si no paga no podrà materialitzar ni el projecte d’aparcament subterrani ni molt manco la renovació de les instal.lacions esportives.

L’expropiació en sí dels terrenys ha tengut un cost de 6’9 milions d’euros. La resta de diners corresponen als interessos de demora d’un procediment que es va obrir l’any 2014. Vuit anys després està a una passa per tancar-se.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a