Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 19 d'agost de 2022   |   21:38
 
Enquesta  
Ha d’estar prohibit l’accés al centre per Isabel II per als no residents?


No
Sols a l‘estiu
 
L'acte celebrat a Raixa, avui
25/11/2021 | 15:26
Un memorial contra el masclisme a Raixa
saveu.cat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, ha animat avui tota la societat i les institucions a lluitar amb tota la força contra les violències masclistes, una lluita “que ha de ser col·lectiva i una responsabilitat de tots i totes”. Durant la seva participació al minut de silenci en motiu del 25 de novembre que s’ha dut a terme davant el Consolat de Mar, la presidenta ha recalcat que aquest és un “acte simbòlic de reconeixement, condemna i de record a totes les dones que diàriament pateixen aquesta violència a la nostra comunitat autònoma” i ha recordat que aquesta és una violència “estructural”. Per això, ha reafirmat el compromís de continuar impulsant polítiques com la coeducació i serveis com els d’atenció a les dones víctimes.

Armengol ha fet aquestes afirmacions a la finca de Raixa, a Bunyola, on avui s'ha estrenat un memorial per recordar les víctimes de la violència masclista. La presidenta de l'executiu autonòmic ha estat acompanyada per diferents autoritats civis i militars de les Illes Balears.

El Consell de Mallorca ha instal.lat aquest memorial permanent com un acte de justícia i reivinidicació per a les víctimes, de reparació per a les famílies, I de memòria històrica perquè institucions i ciutadania no oblidi les ferides que deixa la violència contra les dones. Recordar les víctimes “és un acte de memòria històrica, d’una història que no volem es repeteixi i per això cal no oblidar, ni negar i seguir dient prou. Per totes les que han estat víctimes i perquè no n’hi hagi cap més" ha conclòs Catalina Cladera, presidenta de la institució insular. 

D’aquesta manera, i coincidint amb el desè aniversari de la declaració de patrimoni mundial de la humanitat, la Serra de Tramuntana es converteix en racó per a la memòria i reivindicació d’una Mallorca lliure de violències masclistes. 

A Sóller, avui s'ha llegit un manifest contra la violència masclista i posteriorment s'ha realitzat un minut de silenci. A la plaça s'ha instal.lat una paradeta informativa per sensibilitzar la població sobre la problemàtica de la violència dels homes cap a les dones.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a