Diari digital de la comarca de Sóller
Dissabte, 28 de maig de 2022   |   02:28
 
Enquesta  
Demanaràs taronja com a postre quan vagis a un restaurant?


No
 
La vacunació ha arribat a un 81% dels sollerics.
26/11/2021 | 10:15
2.400 sollerics no s'han vacunat
SaVeu

Encara hi ha el 19% de la població diana de Sóller que no s’ha vacunat contra el coronavirus. Així ho ha revelat la Conselleria de Salut que apunta com contràriament un total de 9.977 persones ja ha rebut la pauta completa del vaccí per protegir-se contra la covid.

D’acord amb les dades que maneja Salut, Sóller es troba cinc punts per davall de la mitjana balear de persones totalment vacunades que ahir es situava en el 85% de la població diana, aquella que és major de 12 anys a la qual està oberta la vacunació. En el cas de Sóller, les dades assenyalen com 10.139 persones (el 81% de la població diana) han rebut la primera dosi, mentre que 9.977 (el 80%) han rebut la pauta completa.

Amb aquestes dades, crida l’atenció com encara hi ha més de 2.400 persones de la població a la que va dirigida la vacuna (els majors de 12 anys) que no s’han inhoculat el sèrum per omissió o voluntat pròpia, davant una malatia que a Sóller l’han contret 1.013 persones i ha costat la vida a 27. En aquest sentit, la població més endarrerida a l’hora de vacunar-se és la que comprèn els sollerics entre 10 i 19 anys, ja que només arriba al 65% d’aquesta franja d’edat. Per contra, la població més protegida és la de majors de 80 anys, amb un 94% del total.

A hores d’ara la campanya de vacunació s’ha returat molt en comparació a mesos anteriors. Com a mostra un botó: en el que duim de novembre tan sols han rebut la pauta completa 101 persones, una xifra que dista molt de les que es registraren durant els mesos anteriors. La vacunació es va començar a enlairar a partir de març i entre maig i agost va assolir la velocitat de creuer, tenint el juliol com a període de major vacunació. La cosa va començar a returar-se a partir del mes de setembre. I amb aquestes continua a hores d’ara.

La comarca

L’estat de vacunació als municipis de la comarca varia d’un a l’altra. El furgó de cua és per Escorca, el municipi amb població sense vacunar ja que només el 25% dels seus habitants ha rebut la pauta completa. Per contra, Bunyola és el més protegit de la comarca, ja que el 88% dels seus habitants ha rebut les dues punxades per tenir la pauta completa de la vacunació.

Entre i entre s’hi situen Fornalutx i Deià respectivament, amb un 70 i un 61% de les seves respectives poblacions dianes que ja han rebut la pauta completa del sèrum.

Sense immunitat de rebany

Un article publicat recentment al diari “El País” a partir de les opinions de diversos experts en la matèria, la immunitat de rebany es podria aconseguir tenint vacunada el 90% de la població en general, un percentatge al que actualment només s’hi aproxima Bunyola. Sóller està a deu punts encara. Però els científics adverteixen que es tracta d’una xifra impossible d’assolir sense vacunar els nins, que suposen un 11% de la població espanyola.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a