Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 28 de noviembre de 2021   |   19:44
 
Enquesta  
S’hauria d’exigir el passaport covid per accedir a bars, restaurants i hotels?


No
 
Tríada de gambes, el plat guanyador del Concurs de Gamba de Sóller.
21/09/2021 | 08:04
Raúl Linares se'n duu el premi de la gamba
saveu.cat

Amb una “Tríada de gambes”, el jove cuiner Raúl Linares (Palma, 1997), del restaurant Voro (Canyamel, Mallorca) s’ha imposat en el I Concurs internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, que promou la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme de l’Ajuntament de Sóller i que es va celebrar ahir dilluns en el mirador del restaurant Suculenta del moll de marineria del Port de Sóller.

En realitat, més que un plat en tres parts, el plat és un quartet d’elaboracions d’alta cuina: gamba vermella temperada en el seu propi suc, en versió d’ous trencats i en croqueta coronada per un tartar. Una recepta presentada en diversos suports i l’objectiu de la qual ha estat “concentrar al màxim tot el que el producte protagonista pot oferir, presentar-lo gairebé en estat pur, només amb lleugers matisos de safrà o de pebre bord tap de cortí”, segons ha explicat Raúl Linares, format com a cuiner als instituts Guillem Colom Casasnovas de Sóller i Juníper Serra de Palma, així com a grans hotels de Mallorca i Lyon.

El segon premi ha estat per a Javier Ruiz, de La Rioja, que va competir amb una gamba vermella de Sóller al vapor de ‘palo cortado’ (vi de Xerès) amb fonoll (semienvinagrat i en ‘vichyssoise’), ‘salprieta’ de gambes i espagueti de ‘pal tallat’. Aquest cuiner ha cercat amb el seu plat “un tast que sués Mediterrani, amb accents molts frescs (fonoll, mandarina), i que aprofités tots els elements de la gamba”. A l’edat de 34 anys, Javier Ruiz va començar a estudiar Cuina mentre treballava com a educador social, la seva primera vocació. En l’actualitat, és segon cap de Delicious Gastronomía, l’empresa de ‘catering’ més important de Logroño.

El comitè avaluador, format per Lourdes Plana, presidenta de la Real Academia de Gastronomía i d’aquest jurat, i pels cuiners Ricard Camarena, Kristian Lutaud, Marc Fosh i Maca de Castro, ha valorat el següents ítems: sabor (0/10 punts), elaboració general (0/10), tractament de la gamba (0/10), originalitat (0/5) i presentació (0/5). La dotació econòmica dels premis és de 1.500 per al guanyador i 500 euros per al segon classificat.

L’equip organitzador del concurs està format per Sebastià Aguiló, regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Sóller; Aina Pons, de Tres Cultura, com a coordinadora general; el cuiner Kiko Martorell, de Can Boqueta, com a assessor culinari, i el periodista Andoni Sarriegi (Grupo Gourmets i Ajonegro) com a director gastronòmic de l’esdeveniment.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a