Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 15 de juny de 2021   |   03:29
 
Enquesta  
Quina nota poses al batle de Sóller en l’equador de la legislatura?

0 - 2‘5
2‘5 - 5
5 - 7‘5
7‘5- 10
 
Aquesta setmana s'han desinfectat els parquímetres.
23/05/2020 | 06:46
Sóller 2010 ha perdut 100.000 euros
SaVeu

L’empresa pública Sóller 2010 ha patit unes pèrdues de més de 100.000 euros durant els dos mesos d’estat d’alarma. Així ho ha assenyalat el batle Carlos Simarro que ha posat de manifest que la societat municipal “es troba en una situació econòmica delicada”.

L’empresa municipal gestiona diversos serveis municipals com les zones blaves regulades per ORA, la recollida de fems, la neteja viària o la gestió de les instal·lacions municipals de Son Angelats. La principal font d’ingressos és la gestió de l’ORA, un servei que va quedar paralitzat a l’inici de la pandèmia. També han quedat bloquejades altres fonts d’ingressos com la guarderia municipal o el poliesportiu.

“A més de la minva en els ingressos, l’empresa ha sofert majors despeses durant aquesta crisi”, ha afirmat el batle, “ja que ha assumit tasques que corresponen a l’Ajuntament”. A més del tall en el grifó d’ingressos, l’empresa municipal gestiona el servei de recollida de fems i neteja viària que “ja de per si és deficitari”, ha afirmat el batle, que ha precisat que durant l’estat d’alarma Sóller 2010 ha mantengut a tota la seva plantilla en actiu. A l’inici de la pandèmia es va produir un xoc entre Simarro i l’oposició quan aquesta darrera va denunciar que planejava una expedient de regulació temporal d’ocupació que al final no es va produir.

Tota aquesta situació ha duit a l’empresa a una situació que el batle ha qualificat de “delicada” des del punt de vista econòmic encara que ha descartat que s’hagin d’aplicar retallades en el capítol de despeses a curt termini. A partir de juny, l’empresa reactivarà la gestió de l’ORA, amb la qual recuperarà una de les seves fonts d’ingressos que anualment li generaven més d’1’5 milions d’euros.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a