Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 4 d'agost de 2021   |   05:49
 
Enquesta  
S’han de donar facilitats per reconvertir els grans casals en habitatges unifamiliars menors de 120 metres quadrats?


No
 
Catalina Cladera informant de les ajudes, avui
01/04/2020 | 15:52
El Consell injecta diners als Serveis Socials
saveu.cat

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha informat avui que la institució insular destinarà 2,8 milions d'euros als ajuntaments per reforçar les polítiques socials municipals. "Són 2,8 milions d'euros que aniran directament als ajuntaments perquè puguin atendre les necessitats socials provocades per la crisi sanitària de la Covid-19", ha apuntat Cladera, amb l'objectiu que "garantir que ningú no quedi enrere i cobrir les necessitats bàsiques de totes les famílies de Mallorca".

D'una banda, el Consell de Mallorca destina 2 milions d'euros de recursos propis, provinents de romanents de l'any 2019, que es posen directament a disposició dels ajuntaments de Mallorca. D'altra banda, com ha explicat la presidenta, també es destinaran íntegrament als ajuntaments de l'illa els 800.000 euros que li pertoquen al Consell de Mallorca en el repartiment del fons de contingència estatal. Això vol dir que tots els doblers que el Consell rebrà de l'Estat a través del Govern de les Illes Balears per aquest tipus de mesures socials aniran directament als ajuntaments.

Durant la roda de premsa, Cladera ha recordat que aquest reforç de les polítiques socials respon a una les necessitats que li varen traslladar els 53 els batles a les reunions mantingudes els darrers dies, amb qui coincideixen en la necessitat de mobilitzar recursos per a la reconstrucció econòmica i social una vegada passi la crisi sanitària. "Ho hem de fer totes les administracions des d'una mirada global constructiva, per donar una resposta conjunta i coordinada des de l'autonomia de cada institució", ha apuntat Cladera, que ha insistit en la necessitat d'alliberar les regles fiscals i d’estabilitat, i desbloquejar els romanents de les entitats locals per poder emprar els recursos econòmics de què disposen.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a