Diari digital de la comarca de Sóller
Diumenge, 5 de juliol de 2020   |   13:55
 
Enquesta  
Quants regidors de l’Ajuntament de Sóller haurien de tenir dedicació exclusiva al càrrec?

Cap
Un
Dos
Tres
Quatre
Cinc
 
El Consell de Govern s'ha reunit avui
01/04/2020 | 15:57
El Govern atén les necessitats bàsiques
saveu.cat

El Consell de Govern, a instàncies de la Conselleria d’Afers Socials i Esports, ha aprovat avui un conveni per transferir a cada un dels consells una injecció pressupostària perquè les entitats insulars i municipals puguin atendre les necessitats bàsiques de la població a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID-19.

En una conferència sectorial de serveis socials telemàtica que va presidir ahir la consellera d’Afers Socials i Esports, Fina Santiago, es va informar els consells del repartiment que es faria entre els ajuntaments i els consells.

Concretament, entre els ajuntaments es distribuiran 1.021.540 euros, i entre els consells, 1.009.675 euros. En el cas de les institucions insulars, 781.212 euros corresponen al Consell Insular de Mallorca.  

El repartiment s’ha fet baix els criteris següents: un90 % de la ponderació depèn de la població global del municipi. Un 5% dels censats més grans de 65 anys i el 5% restant en funció dels menors de 16 anys.

Aquesta partida que es distribueix entre les entitats locals i insulars és part dels 7'4 milions d'euros que la Conselleria d’Afers Socials i Esports ha rebut del fons de contingència de l’Estat. 

Els doblers que arribaran a ajuntaments i consells són per finançar part de la despesa  que els ha generat l’atenció a les noves necessitats socials provocades per la crisi sanitària de la COVID-19, especialment les que es consideren imprescindibles i urgents per atendre les persones vulnerables. També es podran invertir en serveis d’ajuda a domicili, incrementar els dispositius de teleassistència, intensificar els dispositius d’atenció a les persones sense llar o augmentar les plantilles dels serveis socials.  Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a