Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 22 de gener de 2021   |   15:47
 
Enquesta  
Hauria d’autoritzar el Ministeri de Defensa l’accés públic controlat al cim del Puig Major?


No
 
Una unitat d'intervenció immediata
12/03/2020 | 15:38
No hi ha cap cas de coronavirus a Sóller
saveu.cat

Davant la gran quantitat de rumors que en aquestes hores estan circulant per Sóller apuntant que s'haurien detectat fins a dos casos de coronavirus, les autoritats han sortit al pas per desmentir-ho. Fins aquest dijous capvespre a Sóller no es registra cap cas d'infecció amb el brot epidemiològic, segons han confirmat les mateixes fonts oficials.

Les autoritats reclamen, també, tranquil.litat i serenor a la població davant el clima de psicosi que s'ha creat al municipi en les darreres hores com a conseqüència de la difusió de rumors que no tenen cap tipus de fonament. A la vegada recorden que les persones que puguin presentar símptomes compatibles amb el brot de Covid-19 han de contactar amb el 061 evitant acudir al centre de salut. Es tracta d'una mesura de preventiva de contenció. 

La Conselleria de Salut té en funcionament unes unitats mòbils d'actuació immediata que es desplacen als domicilis de les persones que puguin sospitar de tenir els símptomes.

Les autoritats insten a seguir les recomanacions d'higiene que consisteixen en rentar-se les mans de forma freqüent; evitar-se tocar ulls, nas i boca; tossir o estornudar tapant-se la boca amb el colze i usar mocadors d'un sol ús. Si una persona creu que presenta els símptomes respiratoris propis del brot, ha d'evitar el contacte proper amb altres persones.

El batle de Sóller, Carles Simarro, ha emès un ban instant a la tranquil.litat de la població i a mantenir les mesures d'higiene.

Competicions esportives

En un altre ordre de coses, la majoria de federacions esportives han paralitzat la seva activitat durant els propers 15 dies i la Direcció General d'Esports del Govern ha emès una resolució per suspendre totes competicions interinsulars. A Sóller, les competicions com el futbol, el bàsquet, el volei, l'atletisme o la natació queden suspeses, des de grans fins a petits.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a