Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 2 de març de 2021   |   03:14
 
Enquesta  
Creus que tornarà el peatge al Túnel de Sóller?


No
 
El vot del regidor del Pi decidirà el futur batle de Sóller.
07/06/2019 | 08:42
Divisió interna al Pi pel pacte
SaVeu

El comitè local del Pi es reunirà aquest dimarts per sotmetre a votació definitiva si finalment el seu regidor es casa amb un pacte cap a la dreta o bé vira cap a l’esquerra. La divisió interna per la que travessa el comitè de direcció ha duit al partit regionalista a un estancament en les negociacions per formar govern municipal que durant la darrera setmana pràcticament han estat encallades sense avenços significatius.

Segons han comentat diverses fonts, les friccions internes s’han produït perquè una facció del comitè es mostra partidari de fer Carles Simarro (PP) batle amb un pacte de legislatura, mentre que un altre sector més crític dels regionalistes a aquest pacte es decanta per firmar un acord amb Més, PSOE i UP per formar un govern d’esquerres. En aquest grup hi ha alguns acèrrims enemics de Carles Simarro que s’oposen a què el Pi voti en el ple de constitució de l’Ajuntament que la llista del PP assolesqui el govern municipal. La papereta està en mans del regidor Jaume Bestard que està fermat de mans i peus en el sí del seu partit i que públicament afirma que “seguim treballant” en les negociacions.

La situació de divisió interna en el Pi ha fet que les negociacions per formar govern pràcticament no hagin avançat gaire des de la setmana passada. Els regionalistes encetaren ahir una segona roda de negociacions amb els blocs d’esquerres i de dretes que avui es tanca per posar en comú el programa electoral del Pi amb el de la resta de formacions. En aparença aquests contactes tenen com a fi últim fer valer el paper rellevant que ha assolit aquest partit ja que el seu regidor té la clau per formar un govern que tombi cap a la dreta o l’esquerra. Però altres fonts apunten que aquestes reunions ténen per finalitat fer passar el temps fins dimarts, dia es reuneix el comitè local que sotmetria a votació si finalment hi ha pacte, amb quins partits o si finalment el Pi prefereix quedar-se a l’oposició per donar pas a un govern en minoria.

Diferents escenaris

Precisament aquest escenari, el de govern en minoria del PP, no es pot deixar de costat. En el si d’aquesta formació política és una carta que no descarten del tot vist com van evolucionant els esdeveniments des que es varen celebrar les eleccions municipals. Algunes fonts d’aquesta formació prefereixen no parlar oficialment per no interferir en les negociacions amb el Pi, però internament discrepen amb aquest partit de com ha duit les negociacions, la falta d’un posicionament clar de cara a l’opinió pública i els viratges cap a dreta i esquerra. En la mateixa línia es manifesten des de les files de Cs.

Per contra, des dels partits d’esquerres guarden silenci a l’espera que el sector crític pugui fer valer el seu criteri i es decanti per editar un pacte entre Més, PSOE i UP apuntalat pel Pi en la crucial reunió que celebrarà el comitè local dels regionalistes el proper dimarts.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a