Diari digital de la comarca de Sóller
Dimarts, 23 d'abril de 2019   |   15:50
 
Enquesta  
S’hauria de prohibir la cursa cicloturista Mallorca 312?


No
 
L'aparcament de l'Institut acollirà un pavelló educatiu.
09/11/2018 | 08:32
3’2 milions en infraestructures educatives
SaVeu

La Conselleria d’Educació invertirà 3’2 milions d’euros en la construcció de noves infraestructures educatives i en obres de manteniment dels centres educatius de Sóller, després de l’acord al qual han arribat les dues institucions que es plasmarà en un conveni abans de finals d’any. Entre les noves instal·lacions que es crearan destaquen els poliesportius que es construiran a l’institut de secundària Guillem Colom Casasnovas i al col·legi Pere Cerdà del Port.

L’acord preveu l’assumpció per part del Govern d’obres de millora dels centres educatius llargament reivindicades per la comunitat educativa. Malgrat que en part són obres de manteniment que, en primer terme, correspondrien tècnicament l’Ajuntament, el Govern finalment es farà càrrec d’elles.

D’acord amb el que s’ha pactat, el Govern assumirà la construcció d’un poliesportiu a l’institut de secundària que s’instal·larà en l’actual aparcament que hi ha a l’avinguda de Juli Ramis. També en aquest centre es renovarà la cuina que fan servir els alumnes que cursen els seus estudis de Formació Professional en la branca de Cuina i Restauració.

Al col·legi públic Pere Cerdà, al Port, l’administració autonòmica ampliarà el pati escolar ocupant la totalitat de l’aparcament de l’Església i adequarà un poliesportiu per als alumnes d’aquest centre. Al centre del Puig, la millora consistirà en substituir les 250 finestres que té el col·legi, moltes de les quals estan inutilitzades a causa de la seva antiguitat, en tant que no s’han renovat des de l’any 1976 data de la seva inauguració. Finalment, el conveni preveu que Educació assumeixi les obres necessàries per a reparar les goteres i filtracions d’aigua que pateix el col·legi Es Fossaret i l’aparcament subterrani que té al davall. Tot i ser un centre relativament nou, va ser inaugurat el 2011, l’edifici pateix nombroses deficiències estructurals que seran reparades a càrrec del pressupost de la comunitat autònoma, que no descarta passar factura a la constructora.

Les obres que recollirà el conveni estableixen un termini d’execució de tres anys. L’Ajuntament assumirà la redacció dels projectes tècnics i l’IBISEC la seva execució material.

La regidora d’Educació, María Cruz Enseñat (PSOE), s’ha felicitat després de l’acord assolit amb el Govern i ha asseguray que “d’una vegada per totes, s’esmenaran nombroses deficiències que s’arrosseguen des de fa molts que l’Ajuntament no pot assumir per manca de capacitat econòmica”. Ha explicat que moltes d’aquestes mancances “són fruit d’anys sense manteniment en els centres”, de manera que “ara es posaran al dia per començar de zero una altra vegada”. Enseñat ha qualificat l’acord de “molt bo” per a Sóller.

Tan aviat es doni forma a l’acord definitiu, el document serà remès al plenari de la corporació per a la seva aprovació.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a