Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 23 de gener de 2019   |   06:27
 
Enquesta  
T’agrada el nou paviment que ha col.locat el Ferrocarril de Sóller a la zona del Born?


No
 
Una imatge de l'any 2010, coincidint amb la demolició del primer xalet.
14/06/2018 | 17:34
El Consell haurà de pagar pels xalets de Llucalcari
J.M.

L’Ajuntament de Deià ha obtingut una primera victòria judicial en la que es reconeix que el Consell de Mallorca és responsable solidari del pagament de les indemnitzacions derivades per la demolició de quatre habitatges a Llucalcari ordenada pel Tribunal Suprem.

La batlessa de Deià, Magdalena López, s’ha mostrat satisfeta pel fet que una sentència en primera instància doni la raó a l’Ajuntament, encara que a hores d’ara ja ha estat recorreguda pel Consell.

Amb aquesta resolució es reconeix que la institució insular és responsable solidària del pagament de les indemnitzacions que han rebut els propietaris de tres dels quatres xalets de Llucalcari que varen ser esbucats en virtut de la sentència dictada pel Tribunal Suprem.

Al respecte, López ha recordat que la construcció d’aquests habitatges es va dur a terme amb les llicències que va atorgar el consistori, que comptaven amb els informes favorables emesos pel Consell. Per això, Magdalena López sosté que “és just” que la institució insular hagi de fer front al pagament de les indemnitzacions que Deià ha hagut d’abonar als propietaris afectats per les demolicions.

Fins a hores d’ara s’han dictat tres sentències condemnatòries que suposen indemnitzacions que sumen més de mig milió d’euros que ha hagut de pagar l’Ajuntament.

La comissió insular de Patrimoni Històric es va donar dimarts per assabentada de dues sentències per les que Deià i el Consell hauran de pagar mig milió a dos propietaris de Llucalcari.

L’any 2010, l’Ajuntament de Deià va donar compliment a una sentència dictada pel Tribunal Suprem amb la que confirmava l’ordre de demolició de quatre xalets a la zona de Llucalcari. Amb l’execució de la sentència es posava punt i final a un llarg litigi que va promoure l’entitat ecologista GOB quan va denunciar, a finals dels anys vuitanta, la construcció de quatre habitatges unifamiliars en terreny rústic protegit, a pesar d’haver-se construït dintre de la legalitat.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a