Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 25 de març de 2019   |   23:33
 
Enquesta  
Consideres lícit que el PP concedís targetes gratuïtes de Son Angelats als cossos de seguretat?


No
 
L'acte de presentació celebrat ahir a les dependències del Jardí Botànic.
10/03/2018 | 10:14
El Jardí, a un projecte de conservació
SaVeu

El Jardí Botànic de Sóller duu a terme un programa científic mitjançant el qual es realitzen accions de conservació de les espècies de flora amenaçada de les Illes Balears. Ahir, a la seu de la institució, es va presentar un petit avanç dels resultats del "Care-Mediflora", una iniciativa que encara està en desenvolupament.

El programa consisteix en la realització d'accions de conservació per a la flora amenaçada de les illes del Mediterrani, que té per objectiu millorar l'estat de conservació de les espècies vegetals amenaçades de l'entorn mediterrani. El Jardí Biotànic treballa en un projecte duit a terme per institucions de sis illes mediterrànies (Balears, Còrsega, Sardenya, Sicília, Creta i Xipre) i el Grup Especialista en Plantes Mediterrànies de la IUCN.

Les institucions involucrades treballen conjuntament per satisfer les necessitats de conservació a llarg i curt termini. Aquestes accions inclouen la conservació in situ d'algunes de les plantes més amenaçades de les illes mediterrànies, mitjançant accions de control "in situ", així com la conservació "ex situ" de les espècies vegetals més amenaçades mitjançant la recolecció, la conservació en el banc de llavors i la seva duplicació.

Els resultats del projecte són difosos entre els especialistes botànics dels països mediterranis, per augmentar la col.laboració entre institucions dedicades a la conservació, així com també a les entitats locals interessades i agències medioambientals, amb la finalitat d'alertar sobre la vulnerabilitat de la flora local.

El projecte "Care-Mediflora" es va iniciar l'abril de 2016 i s'espera que s'hagi completat el desembre d'enguany. Està finançat en un 80% per la fundació MAVA.

El Jardí Botànic va reunir ahir a les seves instal.lacions els organismes i institucions que participen en el projecte a les Illes Balears, amb la finalitat de donar a conèixer els primers resultats del projecte. El director del Jardí, Josep Lluís Gradaïlle, la responsable científica, Magdalena Vicens, i els tècnics que treballen en el projecte explicaren als participants en què consisteix el projecte i els seus primers resultats.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a