Diari digital de la comarca de Sóller
Dilluns, 25 de març de 2019   |   23:31
 
Enquesta  
Consideres lícit que el PP concedís targetes gratuïtes de Son Angelats als cossos de seguretat?


No
 
Un dels carrers de la urbanització situada al Port.
09/03/2018 | 08:57
Kühn reactiva la urbanització
SaVeu

Matthias Kühn, el propietari de la polèmica urbanització de Muleta II al Port de Sóller, ha promogut davant el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) l’execució d’una sentència dictada el 2014 que li permet el desenvolupament urbanístic d’un paratge que actualment està desclassificat per la normativa territorial.

Birdie Son Vida, l’empresa que gestiona els terrenys, ha instat al jutge que obligui a l’Ajuntament de Sóller perquè li expedeisqui la llicència municipal d’obres per puder dur a terme les obres de dotació de serveis de la urbanització. El projecte, que ja va ser presentat davant l’Ajuntament l’any 2008, preveu dur a terme una inversió de 800.000 euros en obres d’infraestructura per a dotar els carrers de Muleta II amb els serveis d’aigua potable, clavegueram, voreres, enllumenat públic i electricitat.

Execució de sentència

L’incident presentat davant el TSJB es va formular a finals de l’any passat, tot i que fins ara no havia sortit a la llum pública. La propietat de Muleta II vol amb aquesta petició donar compliment a la sentència favorable als seus interessos amb la qual es va obligar, en el seu moment, a l’Ajuntament de Sóller a autoritzar el projecte de dotació d’infraestructures i donar-li la corresponent llicència d’obres. Però el municipi va fer cas omís al·legant que els terrenys s’anaven a desclassificar, com finalment ho va fer el Govern, primer amb una moratòria i després amb la Llei d’Urbanisme. Per la qual cosa l’empresa de Matthias Kühn ha decidit recórrer al jutge perquè obligui a l’Ajuntament a donar-li el permís d’obres d’acord amb el que estableix la resolució judicial de 2014.

El conflicte de Matthias Kühn amb l’Ajuntament de Sóller es ve arrossegant més d’una dècada, des del moment en què el magnat va adquirir els terrenys de la polèmica urbanització per tal d’edificar 33 habitatges unifamiliars de luxe.

Successives moratòries del Govern han acabat per desclassificar Muleta II convertint els seus carrers i solars en sòl rústic protegit. Però aquesta situació va donar un gir de 180 graus el 2014 quan el TSJB va emetre sentència donant per bo un acord transaccional entre l’empresa de Matthias Kühn (actualment en concurs de creditors) i el Govern. L’administració reconeixia que Muleta II era a tots els efectes sòl urbà i, a canvi, Kühn retirava el contenciós pel qual li reclamava 100 milions d’euros d’indemnització per haver-li desclassificat la urbanització.

L’acord transaccional obligava l’Ajuntament solleric a autoritzar les obres de dotació d’infraestructures, que fins a la data no ha fet.

L’Ajuntament espera dues coses: que el TSJB rebutgi la petició i que l’administrador concursal de Birdie Son Vida renunciï a executar els treballs. L’empresa està baix un administrador des de l’1 d’agost de 2016 en virtud d’una resolució judicial.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a