Diari digital de la comarca de Sóller
Divendres, 10 de maig de 2024   |   10:44
 
Enquesta  
Creus que sobra pólvora en el Firó?


No
 
El batle, Jaume Servera, i l'arqueòleg Jaume Deyà, visitant la zona.
31/03/2017 | 08:39
Treballant en la recuperació del jaciment del Puig
SaVeu

Operaris municipals han començat a treballar en el condicionament del jaciment arqueològic que es troba situat a la zona del Puig, per tal de donar compliment a un requeriment judicial expedit a l’Ajuntament.

Els treballs han començat amb el desbrossament de la zona, en tant que les restes arqueològiques estaven pràcticament cobertes per plantes que havien proliferat a causa del nul manteniment que se li havia donat. Després de la finalització d’aquestes tasques serà el torn de l’arqueòleg que ha contractat el municipi qui elaborarà un primer informe del que s’haurà de realitzar per recuperar el jaciment.

Manament del jutge

Les actuacions que es realitzaran a Es Puig vénen a donar compliment a una diligència que va ordenar el jutjat d’Instrucció número 2 de Palma després dels informes que va dur a terme el Servei de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil (Seprona) que va posar de manifest el mal estat de conservació del jaciment. La investigació judicial es va obrir al maig de 2015 després d’una denúncia que va formular davant la Guàrdia Civil l’ara batle de Sóller, Jaume Servera. En aquells dies el municipi estava governat pel popular Carles Simarro, que va donar via lliure a un conveni amb el club de petanca de Son Angelats per crear en aquesta zona un circuit d’automodelisme. El club va iniciar els moviments de terra per crear el circuit però al cap d’uns dies varen quedar paralitzats després de la denúncia que va interposar Servera. El jutjat que va recollir la denúncia va recórrer al Seprona perquè realitzàs un informe sobre l’estat del jaciment en el qual es va constatar el seu estat d’abandó. Va ser llavors quan el jutge va ordenar a l’Ajuntament a recuperar i delimitar el jaciment.

Per tal de donar compliment a aquest requeriment, Sóller ha contractat els serveis de l’arqueòleg Jaume Deyà, que aquests dies ha començat el treball de camp per delimitar el talaiot i preparar l’informe en el qual proposarà les actuacions futures per restaurar el recinte.



Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a