Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   01:02
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Reportatge
07/10/2016 | 08:56
Els Escoltes enceten un nou curs
Llucia Bibiloni

L’Agrupament Escolta Capità Angelats ja es troba en ple funcionament. El passat cap de setmana la finca de Son Avinyona va ser l’escenari elegit per celebrar l’Alpha, la sortida que marca l’inici del nou curs i que serveix per congregar tots els integrants de l’agrupament, exmembres i familiars.

La temàtica d’aquesta trobada va ser l’antic Egipte, i durant tot el cap de setmana es varen dur a terme activitats relacionades amb aquesta civilització: elaboració de punts de llibres egipcis, embolicar mòmies, maquillatge egipci, desxifrar jeroglífics, endevinalles, crear clauers, entre moltes altres.

La sortida va començar el dissabte capvespre. Els Escoltes es varen reunir a la Plaça de la Constitució, varen ballar una dansa i varen fer petits grups per després dur a terme les activitats programades; així, a tots els grups hi havia grans i petits. En acabar, varen partit tots junts en petits grups cap a la zona d’acampada.  

En arribar a la finca de Son Avinyona, el Déu guia, i Cleopatra, reina d’Egipte, el regne del Sol naixent, donaren la benvinguda a tots als assistents i els demanaren la seva ajuda per alliberar el Déu Rha, Déu del Sol. Aquest havia estat capturat per Apofis, Déu de les tenebres, i tenia la intenció de debilitar-lo perquè regnés la nit per a tota l’eternitat. Aquest fet provocaria que mai més pogués tornar a sortir el Sol.

Acte seguit berenaren i començaren les activitats. Es tractava de fer una sèrie de proves i jocs per aconseguir grans peces de roca per construir una piràmide.

En acabar, els joves varen sopar i es va donar pas a la vetllada. El repte d’aquesta era el d’aconseguir el màxim possible de monedes d’or per poder fer una ofrena als déus i aconseguir el gran escarabat, símbol del Déu Rha.
En acabar, tots els participants varen anar a dormir a les tendes de campanya per agafar forces per l’intens diumenge.

El diumenge dematí, com que el dia anterior, havien aconseguit superar totes les proves i col.locar el gran escarabat damunt la piràmide, va sortir el Sol! Havien vençut a Apofis!

Abans de berenar d’una bona xocolata amb ensaïmada i croissants, hi hagué una activitat de gimnàstica matutina per despertar els cinc sentits!

Durant el matí de diumenge els Escoltes seguiren fent jocs, proves i tallers egipcis i, en acabar, hi va haver una celebració eucarística presidida pel consiliari Marià Gastalver. Acte seguit varen dinar tot plegats d’una suculenta paella que un equip de pares havia preparat. I per endolcir la trobada varen poder tastar els millors postres de cada casa perquè cada família va dur alguna cosa de dolç.

El moment més important del cap de setmana va arribar en acabar de dinar: les Passes. És el moment dels canvis d’unitats dels nins i de l’entrada i sortida de caps.  Així, entren vuit ferrerets nous i els ferrerets de segon any passen a llops/daines, els llops/daines de tercer any passen a ràngers/esplets, els ràngers/esplets de tercer any passen a pioners/caravel·les, els pioners/caravel·les de tercer any passen a ruta, i la ruta entra a fer de cap. Els caps de camp d’aquest any van ser Lluís Cortès i Llucia Bibiloni.

A part del canvi d’unitats dels nins també es fan canvis en els equips de caps. Així com entren caps nous n’hi ha d’altres que canvien d’unitats o que deixen de fer de caps i passen a diferents equips de feina que hi ha al darrera i que permeten que, entre tots, la feina sigui més fàcil per a tothom i que l’agrupament funcioni. Cal dir que tots els caps i tota la gent que fa feina per l’agrupament ho fa de manera voluntària. Aquest és un dels grans ingredients de l’Escoltisme.

La trobada va acabar cantant tots junts “L’hora dels adeus”. Com cada any va ser un gran cap de setmana on es visqueren moments molt divertits i molt emotius.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a