Diari digital de la comarca de Sóller
Dimecres, 24 de juliol de 2024   |   02:55
 
Enquesta  
Estàs d’acord en crear ciclocarrers dins Sóller, que permetin circular les bicicletes amb compatibilitat amb els cotxes?


No
 
Reportatge
30/06/2016 | 18:22
Premsa Forana celebra a Felanitx la seva diada anual
Associació de Premsa Forana de Mallorca

El dissabte dia 11 de juny es realitzà a Felanitx la diada de Premsa Forana de Mallorca, amb la participació de 20 publicacions associades i amb l’assistència de 42 persones.

Els amfitrions foren els representants del setmanari Felanitx, de l’OCB local, amb n’Antoni Vicens i Gori Vicens al capdavant, que junt a la junta de Premsa Forana, organitzaren la trobada de revistes dels nostres pobles.

A les 10,15 hores el batle de Felanitx, Joan Xamena, junt al regidor de Cultura, Xisco Duarte, donà la benvinguda als assistents, en la sala de plens, obsequiant a l’Associació una litografia de l’artista local, Andreu Maimó, amb el lema: Felanitx, ciutat del vi i la cultura.

La historiadora de l’Art, Amàlia Salas, feu una visita guiada, a on es visità la presó antiga als soterranis de l’Ajuntament, l’església de Sant Miquel i l’Estació Enològica.

Hi hagué una pausa per a berenar a la Casa de Cultura, convidats per l’Ajuntament.

A les 12,15 hores es realitzà l’assemblea general ordinària, a l’auditori del Conservatori Professional de Música i Escola de Música i Dansa, amb la presència de 20 publicacions associades, a on es donà compte dels informes de presidència i tresoreria per part de la junta directiva. Seguidament es lliuraren els XVII premis periodístics Premsa Forana, en els quals hi ha col·laborat la direcció general de Política Lingüística del Govern Balear. Finalment Tomeu Martí, de Ona Mediterrània, feu un breu parlament, proposant una col·laboració periodística a les nostres revistes tant en paper com digitals.

El setmanari Felanitx obsequià a tots els presents una botella de vi de la terra.

Francina Armengol, presidenta del Govern Balear, presidí el dinar de germanor

El setmanari Felanitx posà a la disposició dels assistents, un autocar per al trasllat cap a Portocolom, a on es feu el dinar de companyonia al restaurant Es Retorn. Hi foren presents, la presidenta del Govern, Francina Armengol, junt al vicepresident del Consell, Francesc Miralles, i el batle de Felanitx, Joan Xamena, junt al regidor de Cultura, Xisco Duarte. Un dinar amb 44 persones, a on hi fou present IB3 que en feu un reportatge, entrevistant els polítics i organitzadors de la diada.

A les 17 hores conclogué la diada i es retornà a Felanitx en autocar.

Es lliuren els XVII Premis Periodístics

Aquests premis han tingut una col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística de la Conselleria de Transparència, Cultura i Esports, del Govern Balear.
Presentats 50 treballs de 12 publicacions. El jurat compost per: Antoni Planas, director adjunt (IdEB) i Biel Huguet, president de l’ARA Balears, es reuní el dia 30 de maig de 2016, i resolgué atorgar dits premis als següents treballs:

REPORTATGE:
Premi: DÍNGOLA. “El comte I d’Espanya; un monstre de carn i ossos”. De: Joan Munar i Fiol. Número 18, setembre 2015.
Finalista: COANEGRA. “Ritch Miller en la soledat de Son Fonoll”. De: Miquel Frontera Serra. Número 346, octubre 2015.
Finalista: TALAIA. “El Celler Cooperatiu de Felanitx espera ser rescatat de l’oblit i la degradació”. De: Elizabeth Sánchez. Número 82, juny de 2015.

ENTREVISTA:
Premi: DIES I COSES. “Conversa amb madò Francisca de ses Aigües”. De: Joanet de sa Gerra, Francesc Antich. Número 166, maig-juny 2015.
Finalista: SA SELLA. “Sencellers amb iniciativa: Eva Borràs del centre veterinari Son Batlet”. De: Joan Florit i Horrach. Número 143, abril-maig 2015.
Finalista: N’ALÍ. “Gabriel Ensenyat Pujol ens apropa la figura i l’obra de Ramon Llull”. De: Rafel Oliver Grammatico. Número 167, desembre 2015.

FOTOGRAFIA:
Premi: SA SELLA. Portada. De: Jaume Perelló. Número 145, octubre-desembre 2015.
Finalista: LLUCMAJOR DE PINTE EN AMPLE. Portada. De: Toni Catany. Número 382, desembre 2015.
Finalista: FENT CARRERANY. “Expressions” Portada. De: Margalida Mas Vicens. Número 350, octubre 2015.

OPINIÓ:
Premi: TALAIA. “Tots som Charlie Hebdo”. De: Elizabeth Sánchez. Número 78, febrer 2015.
Finalista: BONA PAU. “Catalina Quetglas, sempre col·laboradora”. De: Onofre Arbona. Número 751, setembre 2015.
Finalista: ARRÒS AMB SALSETA. “Pavana per a una palmera difunta”. De: Antoni Pol. Número 217, juliol 2015.

DISSENY:
Premi: COANEGRA. Portada del suplement Eleccions Municipals. De: Equip de redacció. Número 342, maig 2015.
Finalista: LLUCMAJOR DE PINTE EN AMPLE. Portada. De: Toni Garau. Número 375, abril 2015.
Finalista: DÍNGOLA. Portada. De: Jan Cortés i Patri Martín. Número 19, desembre 2015.Anterior Tanca Següent Compartiu-ho a